Μπουρλάδες; Ναι. Αυγενάκηδες; Όχι

Αρις Νικολάκης12 Νοεμβρίου 2020

Αν και κάθε σύγκριση ενός επιτυχημένου με ένα αποτυχημένο είναι τουλάχιστον, προσβολή… Εν τούτοις την επιχειρούμε, για να προσδώσουμε βάρος στην αποδοχή του ενός και στην απόρριψη του άλλου. ‘Έτσι ή αλλιώς πάντως, ο ελληνικός έχει ανάγκη από επιστήμονες και μάνατζερ όπως ο Άλμπερτ (Άκης για τους φίλους του) Μπουρλά κι ουχί από υφυπουργούς Αθλητισμού όπως ο Λευθέρης Αυγενάκης. Τουο δε, για να υπερηφανεύεται.


Τον συγκεκριμένο υφυπουργό – ο οποίος θεωρητικά εκφράζει τη ΝΔ αλλά ουσιαστικά, με τα πεπραγμένα του, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – και να θέλουμε, δεν τον αποφεύγουμε. Πολύ δε, περισσότερο όταν μάς γοήτευσε κατ’ αρχήν η επιλογή του. Και στη συνέχεια μάς απογοήτευσε η δράση του.

Μάς έχουν «σταυρώσει» (Χριστέ μας, συγχώρησε μας για τον παραλληλισμό…) και μας «σταυρώνουν» καθημερινά επειδή πανηγυρίσαμε την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού από τον Λευθέρη Αυγενάκη. Ναι, το πράξαμε. Τούτο δε, επειδή η πορεία του μέχρι τότε διαμόρφωνε εξαιρετική άποψη ως πολιτικού.. Δεν το λέγαμε μόνον εμείς. Τον έλεγαν οι φίλοι του. Κι είχε παντού φίλους, τότε. Τώρα; Τους αναζητά με το σταγονόμετρο. Αιτία; Τα αλλεπάλληλα λάθη του ως υφυπουργού Αθλητισμού. Αυτά τον έβαλαν απέναντι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις Ομοσπονδίες και σε λαοφιλείς ομάδες. Δε το λέμε εμείς αυτό. Το λένε όσοι στέκονται πλέον, απέναντι του καθώς ο ίδιος τους έβαλε εκεί.

Τελευταίο του κατόρθωμα; Η αντιπαράθεση του με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Είναι κατόρθωμα – βλέπετε – να βάζεις απέναντι σου δημοφιλείς προσωπικότητες … Διαμάντια! Την Κατερίνα Στεφανίδου επί παραδείγματι…

Η σαφής αδυναμία (προς μέγιστη έκπληξη μας) του Λευθέρη Αυγενάκη να διαχειριστεί … διαχειρίσιμες καταστάσεις ως πολιτικός προϊστάμενος του, βλάπτει σοβαρά την υγεία του ελληνικού Αθλητισμού. Κι αυτή η εκτίμηση δε συνάδει με τον στόχο της Κυβέρνησης για ωφέλεια του ελληνικού Αθλητισμού.

Είναι λοιπόν, σαφές πως τα έργα κι οι ημέρες του Λευθέρη Αυγενάκη ως υφυπουργού Αθλητισμού δεν εκφράζουν τη ΝΔ. Αντίθετα, προκαλώντας τέτοιες αντιδράσεις στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θυμόμαστε άλλη φορά, να στρέφονται με τέτοια σφοδρότητα κατά της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Αθλητισμού… Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι Ομοσπονδίες καθώς και τέτοιο πλήθος Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών. Αφήστε που και λαοφιλείς ομάδες δε θέλουν μήτε το όνομα του να ακούν…

Αλλιώς τον περιμέναμε κι αλλιώς μας ήρθε. Πως και γιατί; Ο Θεός και η ψυχή του!

Απορούμε κι εξιστάμεθα βέβαια… Είναι δυνατόν, να έχει δίκιο ο Λευθέρης Αυγενάκης και να έχουν άδικο όσοι είναι (με δική του …προσπάθεια ) απέναντι του; Είναι; Κι εμείς να τον αδικούμε τόσο; Είναι;

Α, και μη μας ρωτάτε: Πως και γιατί ενώ κάνει – κατά γενική παραδοχή - τέτοια ζημιά, παραμένει στην Κυβέρνηση; Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Φυσικά και δε θα πούμε εμείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως και με ποιους θα κυβερνήσει. Θα πούμε όμως: Ο Θεός και η ψυχή του!

Όσο για τον Θεσσαλονικιό Άλμπερτ Μπουρλά; Τι να πούμε εμείς για τον ηγήτορα της προσπάθειας ανακάλυψης του εμβολίου σωτηρίας για την ανθρωπότητα; Το λέει η πορεία κι η θέση του.

Μπορούμε, να πούμε και λέμε πως ο λαός μας σήμερα έχει ανάγκη από Μπιουρλάδες κι ουχί από Αυγενάκηδες για να υπερηφανεύεται!

ΥΓ 1: Ο Χάρος βγήκε παγανιά στη Θεσσαλονίκη. Κομματάκι μακάβρια η αναφορά μας αλλά… Ακριβής! Άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες της στον Κορωνοϊό. Ας όψεται ο… ωχαδερφισμός των Θεσσαλονικέων!

ΥΓ 2: Ουδέν νεότερον από το μέτωπο …του εμβολίου κατά της ηλιθιότητας. Ουδέν, δυστυχώς…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.