Οι αγωνιστικές προτεραιότητες του Πάμπλο Γκαρσία

Γιώργος Καστάνης12 Νοεμβρίου 2020

Η μεγάλη πρόκληση για τον Πάμπλο Γκαρσία και τους συνεργάτες του, μετά την επιτυχημένη ανταπόκριση της ομάδας σε τρείς πολύ σημαντικούς αγώνες, αφορά την βελτίωση σε τομείς που έχουν εντοπιστεί λάθη και αδυναμίες. Και παράλληλα ο στόχος, είναι η δημιουργία ενός συνόλου που «δεν θα καταλαβαίνει τίποτα».


Θέλει ένα ΠΑΟΚ από ατσάλι ο Ουρουγουανός τεχνικός, τα αποδυτήρια να σφίζουν από ζωντάνια και πάθος και αυτά τα στοιχεία να μεταφέρονται στο γήπεδο. Αρχικά στις προπονήσεις και στη συνέχεια στους επίσημους αγώνες. Ενας ΠΑΟΚ – Ατσάλι μέσα στο γήπεδο, με παίκτες που θα είναι μία «γροθιά», αποφασισμένους για τους μεγάλους στόχους που έχει η ομάδα.

Από σήμερα που επέστρεψαν οι παίκτες στις προπονήσεις (εκτός από τους δικαιολογημένα απόντες που είναι οι διεθνείς), το βάρος της τεχνικής ηγεσίας θα «πέσει» σε συγκεκριμένους τομείς. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, είναι ένας από αυτούς. Ειδικά στον αγώνα της Ριζούπολης, εναντίον του Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε αδυναμίες, που ευτυχώς δεν τις πλήρωσε, ενώ κατάφερε να πετύχει περισσότερα γκολ και εν τέλει να κερδίσει. 

Ένα ακόμη «στοίχημα» αποτελεί η ισορροπία που πρέπει να έχει η ομάδα στη μεσαία γραμμή. Το ματς της περασμένης Κυριακής ήταν «ροντέο», έγιναν αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στους αντιπάλους να βγαίνουν μπροστά, απειλητικά και να πιέζουν για το γκολ. Παράλληλα ο τρίτος στόχος, είναι η επίτευξη πολλών γκολ κατά την διάρκεια του αγώνα, για να φθάνει η ομάδα πιο εύκολα στις επιτυχίες. Κυρίως όμως ζητείται η αξιοποίηση των ευκαιριών, το καθαρό μυαλό που πρέπει να έχουν οι παίκτες όταν εκδηλώνουν τις επιθέσεις για να μπορεί η ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο.

Είναι όμως και κάτι ακόμη: Η προτροπή της τεχνικής ηγεσίας θα είναι ξεκάθαρη: «Δεν σταματάμε, παίζουμε μόνο για τη νίκη και για πολλά γκολ». Αν δει κανείς, ξανά τα τρία τελευταία ματς του ΠΑΟΚ, θα διαπιστώσει πως στο Αγρίνιο και στη Ριζούπολη η ομάδα πέτυχε από δύο γκολ στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, της κάθε αναμέτρησης. Με την Αιντχόφεν ακόμη, παρότι το σκορ ήταν στα επίπεδα του 4-1 (στο 69ο λεπτό), οι παίκτες έκαναν φάσεις για πέμπτο και έκτο γκολ. Σε εκείνο το ματς είχε ακυρωθεί γκολ του Τζόλη, που είχε κάνει το 5-1 αλλά δεν μέτρησε.

Εν ολίγοις, ο Γκαρσία με τους Σνάουτσνερ, Αμανατίδη, Γκαλίνοβιτς και την σημαντική βοήθεια των γυμναστών της ομάδας, των Δανιηλίδη και Κοεμσή θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.