Δεν έκανε τόσον καιρό πίσω, γιατί να κάνει τώρα ο Αυγενάκης;

Δημήτρης Κανελλάκης12 Νοεμβρίου 2020

Πενήντα ημέρες μάς χωρίζουν από το τέλος του 2020 και ακόμη δεν ξέρουμε για την συντριπτική πλειοψηφία των ομοσπονδιών πότε θα προχωρήσουν και θα ολοκληρώσουν τις εκλογικές διαδικασίες τους.


Με εξαίρεση την ΕΠΟ, η οποία μετέφερε τις εκλογές της για τις 12 Δεκεμβρίου, αφού την έπιασε η καραντίνα για τις 23 Νοεμβρίου που τις είχε προγραμματίσει, όλες οι άλλες αθλητικές ομοσπονδίες είναι σε αναμονή.

Άλλες γιατί εξακολουθούν να αντιδρούν στο νόμο Αυγενάκη και να μην θέλουν να κάνουν εκλογές με τα σωματεία που θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο αλλά με το προηγούμενο καθεστώς, και άλλες διότι σκοπεύουν, προφανώς, να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, έως τις 15 Μαρτίου του 2021, δηλαδή, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Το σίγουρο είναι ότι, αν και έχει περάσει τόσος καιρός με αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, συγκρούσεις ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και κάποιους από τους ομοσπονδιάρχες, το κλίμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

Οι ομοσπονδιάρχες αυτοί, κυρίως όσοι τους πιάνει το όριο θητειών ή ηλικίας, δεν το βάζουν κάτω. Εξακολουθούν να πιέζουν και να προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι και ο υπουργός από την πλευρά του κρατά μία στάση που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να πιστέψει κάποιος ότι θα τον τουμπάρουν ή πως όλη αυτή η πίεση θα φτάσει... ψηλότερα από τον Αυγενάκη ώστε το τέλος να παρακαμφθεί για να εκτονωθεί η κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο Αυγενάκης δεν έχει κάνει καμία υποχώρηση στο θέμα του Μητρώου, των κωλυμάτων και του εκλογικού συστήματος.

Δεν πτοήθηκε ούτε από ανακοινώσεις, ούτε από “επιθέσεις”, δεν έκανε πίσω σε καμία στιγμή. Πραγματικά, δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει από δω και πέρα.

Νομίζω ότι όλο αυτό θα πρέπει σύντομα να λάβει ένα τέλος, να γίνουν οι εκλογές, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας, να εκλεγούν οι νέες διοικήσεις και να προχωρήσει ο ελληνικός αθλητισμός στη μετά-κορωνοϊό εποχή...

Καλό θα είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος, ώστε μόλις ξεμπλέξουμε με τον κορωνοϊό να αρχίσει ο ελληνικός αθλητισμός να σχεδιάζει και να οργανώνει τα επόμενα βήματά του, τόσο στο αναπτυξιακό κομμάτι όσο και στο κομμάτι των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό και διακρίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.