Σκανάρισμα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Η πρώτη εβδομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιεστική. Ο 43χρονος κόουτς του Δικεφάλου βρήκε μπροστά του ένα γεμάτο πρόγραμμα με τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα που ήταν αναγκαίο να κερδηθούν. Όπως κι έγινε. Ο «Κανάριο» και οι συνεργάτες του έριξαν όλο το βάρος στον σχεδιασμό των συγκεκριμένων αναμετρήσεων, στο πώς ο ΠΑΟΚ θα πάρει τις νίκες και δεν είχε μυαλό για τίποτα άλλο.

Ωστόσο, ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχει και άλλη σημαντική δουλειά να κάνει και δεν είχε πρόβλημα να το δηλώσει στην συνέντευξη που έδωσε χθες στο web radio, στην εκπομπή των οπαδών του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κιλκίς. «Εγώ ήρθα πρόσφατα, δεν έχω δει όλα τα παιδιά. Δεν ήμουν κάθε μέρα στην προπόνηση και έχουμε κάνει ελάχιστες προπονήσεις μαζί. Άρα τώρα θέλω να δω τους παίκτες σε αυτό το διάστημα ώστε να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να πάρουμε παίκτες και πού χρειαζόμαστε ενίσχυση», απάντησε σε ερώτηση για το αν σκέφτεται μεταγραφές ενόψει Ιανουαρίου.

Αυτή θα είναι και μία από τις βασικές δουλειές του στο διάστημα της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Μέσα από την καθημερινή δουλειά που θα κάνει με το τιμ του θα σκανάρει κάθε παίκτη ξεχωριστά, έτσι ώστε να σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη για τα χαρακτηριστικά του και το πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει.

Υπάρχει ένα απόλυτα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει την αξία της συγκεκριμένης δουλειάς. Αυτό του Αντριαν Νίλσεν Περέιρα. Ο νεαρός Νορβηγός ήταν εκτός αποστολής για την Γρανάδα (όπως είναι γνωστό δεν έχει δηλωθεί στην λίστα της UEFA) και άρα έμεινε εκτός και για το Αγρίνιο. Ακολούθησε η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα με την Αϊντχόβεν, οπότε ουσιαστικά ο Ουρουγουανός κόουτς τον είδε μόνο σε δύο προπονήσεις και φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να τον συμπεριλάβει στο πλάνο του αγώνα με τον Απόλλωνα. Στο δωδεκαήμερο, όμως, που ακολουθεί θα έχει την ευκαιρία να τον τσεκάρει και να δουλέψει μαζί του.

Ακόμη και παίκτες που χρησιμοποίησε έστω και λίγο, τώρα θα έχει την ευκαιρία να τους μάθει και αυτό θα του δώσει την δυνατότητα, μαζί με τους συνεργάτες του, να αξιολογήσει το υλικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.