Υπερπολύτιμοι βαθμοί σε ματς ροντέο

Γιώργος Καστάνης09 Νοεμβρίου 2020

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σε ένα ματς που είχε πολύ γρήγορο «τέμπο» και παρά τους τρείς βαθμούς, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εξαιρετικό τελείωμα του Κάρολ Σφιντέρσκι στο 15΄, έχασε σπάνιες ευκαιρίες με τους Σβαμπ και Ινγκασον πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ενώ είχε απειληθεί από τον Ιωαννίδη στο 30ο λεπτό. Ο ρυθμό ήταν ξέφρενος και χωρίς να μπορέσουν οι παίκτες του Δικεφάλου, να ισορροπήσουν στη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι, ήταν πιο δραστήριοι, πίεσαν, ισοφάρισαν με τον Τσιλούλη και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιδράσει. Ο Παπαπέτρου, μέσω του VAR, διόρθωσε την δική του λανθασμένη απόφαση στην παράβαση που έγινε στον Σφιντέρσκι και σφύριξε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ που κέρδισε ο Πολωνός και εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ.

Εκεί που θα περίμενε κανείς, να κοντρολάρουν τον ρυθμό οι παίκτες του Δικεφάλου, δεν το κατάφεραν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πιέζουν συνεχώς για να φθάσουν στην ισοφάριση. Τελικώς το 1-3 διαμορφώθηκε από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αουγκούστο, που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Μιχαηλίδης, καθώς στο σούτ που έκανε, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπρούσιτς.

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν έφυγε με αυτό το 1-3 υπέρ του από την Ριζούπολη, είναι όμως απαραίτητο, στη διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί, να διορθωθούν πολλά πράγματα. Κυρίως, ως προς την ισορροπία που πρέπει να έχει η ομάδα στη μεσαία γραμμή, ειδικά με αυτούς τους αντιπάλους.

Ο Γκαρσία με τις αλλαγές που έκανε, κυρίως των Ελ Καντουρί και Μιχαηλίδη, κατάφερε και διαμόρφωσε τα δεδομένα της νίκης στο παιχνίδι. Επίσης το χθεσινό πρόβλημα ανάπτυξης από τα πλάγια (μετά τον τραυματισμό και την απουσία του Γιαννούλη) ήταν εμφανές, καθώς κυρίως οι παίκτες του, προσπαθούσαν με κάθετες μπαλιές να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Μετρά η υπερπολύτιμη νίκη, σε ματς ροντέο, η τρίτη συνεχόμενη και το διάστημα που ακολουθεί, θα είναι ευεργετικό, για να διορθωθούν τα λάθη.

Πολύ κακός διαιτητής ο Παπαπέτρου, όπως το είχαμε επισημάνει, υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ευτυχώς υπήρχε το VAR που διόρθωσε τα κακώς κείμενα των αποφάσεών του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.