Το… νέο «10άρι» του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης07 Νοεμβρίου 2020

Στον εντός έδρας αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Μάντζιος έδωσε εντολή στο τελευταίο μισάωρο για μία συγκεκριμένη εσωτερική αλλαγή.

Ειδικότερα, όταν πέρασε τον Σιαντέ Σίλβα η εντολή του ήταν να μεταφερθεί ο Ματέο Γκαρσία στον κεντρικό άξονα, αναλαμβάνοντας αυτός τον ρόλο του οργανωτή, πίσω από τον φορ. Μία θέση γνωστή για τον Αργεντινό, καθώς τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί και ο Ερέρα. Τότε ωστόσο φαινόταν να μην “κουμπώνει” στον βαθμό που τον είδαμε την περασμένη Κυριακή απέναντι Αστέρα. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος φάνηκε και περισσότερο στο παιχνίδι προσθέτοντας τόσο ποιότητα όσο και βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι. Συν ότι φάνηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως “μπαλαντέρ”, κάνοντας μετατόπιση στον χώρο που κινείται η μπάλα.

Η κίνηση του Μάντζιου να δοκιμάσει τον Ματέο Γκαρσία στη συγκεκριμένη θέση, μόνο τυχαία δεν έγινε. Ο Έλληνας προπονητής μέσα από τις προπονήσεις και τις διάφορες δοκιμές που κάνει διακρίνει δημιουργικές τάσεις στον Αργεντινό, όπως και την ικανότητά του να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, ειδικά από τη στιγμή που στην εξίσωση μπαίνει δυνατά και ο Σιαντέ Σίλβα. Συνεπώς δεν αποκλείεται να την επαναλάβει στο μέλλον, όχι μόνο στην εξέλιξη του αγώνα αλλά ενδεχομένως να δοκιμάσει τον Γκαρσία σε ρόλο “10αριού”από την αρχή. Εκεί που ποντάρει ο 51χρονος τεχνικός είναι στην ωριμότητα την οποία βγάζει ο Ματέο στο παιχνίδι του και η μεγαλύτερη (σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον Αρη) συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.