Απόφαση Μητσοτάκη-Πρυτάνεων: Συγκροτείται Σώμα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων!

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2020

Πρωτοβουλίες σε τρεις άξονες αναμένεται να ληφθούν από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και αποτρόπαιων πράξεων στα πανεπιστήμια, όπως η πρόσφατη με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕ, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πρυτάνεις.

Ο πρώτος είναι η ίδρυση ενός σώματος προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές και θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ, ενώ όταν απαιτείται θα ζητάει τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Ο δεύτερος είναι η συνολική αναβάθμιση των μέτρων ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια, από τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων, όπως τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.

Ο τρίτος αφορά στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μέχρι να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές θα ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.