Οι πρωτιές των «νέων» και η συνέπεια του «παλιού»

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά στους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ. Ο δεύτερος από τη στιγμή που ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είχε την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα από το πρώτο επίσημο ματς (αυτό με την Μπεσίκτας) ενώ ο Σέρβος επιθετικός ήταν αυτός που μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς με τη Μπενφίκα «σκότωσε» την πρώην ομάδα του. Στους ευρωπαϊκούς αγώνες αμφότεροι έχουν βάλει τη σφραγίδα τους αλλά και στο ελληνικό Πρωτάθλημα (χωρίς να έχουν αγωνιστεί βασικοί σε όλα τα παιχνίδια) ξεχωρίζουν. Μάλιστα αν κανείς δει τα συνολικά στατιστικά των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών θα δει ότι οι δυο παίκτες είναι στην κορυφή σε δυο σημαντικές στατιστικές κατηγορίες. 

Ο Αυστριακός έχει μετρήσει ήδη δυο ασίστ και είναι πρώτος στη σχετική λίστα ενώ ο Ζίβκοβιτς με τις επελάσεις του έχει ήδη τα πιο εύστοχα γεμίσματα (13/29) περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα και δεν αναφερόμαστε μόνο σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Επίσης ο Κάρολ Σφιντέρσκι με τα δυο γκολ απέναντι στον ΟΦΗ απέκτησε αυτοπεποίθηση αλλά βρίσκεται και στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ.

 Εξαιρετικό στατιστικό και από τον Χρήστο Τζόλη που δεν φοβάται να πάρει επιθέσεις και έχει ήδη 12. Είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες με τον Ναμπί του ΟΦΗ να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 10. Να θυμίσουμε ότι ο Σφιντέρσκι έχει παίξει σε τρία παιχνίδια και μόλις για 102’ ενώ ο Σβαμπ επίσης σε τρία ματς αλλά έχει μείνει στον αγωνιστικό χώρο για 286’. Τέλος ο Αντρίγια έχει συμμετοχή και στα τέσσερα παιχνίδια με 242’ συμμετοχής.

«Καρέ» ο ΠΑΟΚ

Σε ότι αφορά τα ομαδικά στατιστικά ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος σε τέσσερις κατηγορίες. Στα κλεψίματα (117) με τον Ατρόμητο να έχει 110, στις τελικές προσπάθειες (60) με τον Αρη να ακολουθεί με είκοσι λιγότερες και στις ασίστ έχοντας 5 όπως και ο Ολυμπιακός. Επίσης είναι πρώτος στα εύστοχα γεμίσματα έχοντας 34 ενώ ο ΟΦΗ που ακολουθεί έχει 28 σε περισσότερες προσπάθειες όμως αλλά και στις ασίστ με 5. Και όλα αυτά, έχοντας χάσει τέσσερις πολύτιμους βαθμούς με τις ισοπαλίες απέναντι σε Ατρόμητο και ΝΠΣ Βόλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.