Το αλαλούμ κι η συνήθεια της τελευταίας στιγμής στον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Οκτωβρίου 2020

Οπως πάντα συμβαίνει στα χρόνια του Ιβάν, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε την τελευταία, στην κυριολεξία, στιγμή της μεταγραφικής περιόδου να πάρει δύο παίκτες και, τελικά, πήρε έναν. Βέβαια, πουλήθηκε ο Πέλκας, αλλά αντικαταστάτης του Πέλκα είναι ο Μουργκ και όχι ο Κρίστο. Επομένως, ο ΠΑΟΚ ήθελε και άλλον παίκτη και το ερώτημα είναι γιατί άραγε περίμενε πάλι να κινηθεί στο παρά 1. Μάλιστα, πιστεύω ότι θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς τον Μουργκ, ακόμη δηλαδή και αν δεν προέκυπτε η πώληση του Πέλκα. Τα ρπεορτάζ των τελευταιών ημερών αυτό έλεγαν. Οτι ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε έναν μεσοεπιθετικό. Συνεπώς οι κινήσεις που αφέθηκαν για την τελευταία στιγμή ήταν δύο και όχι μία. 
Από την άλλη, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο της επανόδου του Μαουρίσιο, που είναι ελεύθερος και μπορεί να υπογράψει έως τις 15 του μήνα. Εδώ μπαίνει άλλο ερώτημα: Ηταν άχρηστος ο Μαουρίσιο πριν ένα -δύο μήνες και τώρα έγινε χρήσιμος; Τι άλλαξε ξαφνικά και του τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ιβάν για να τον βολιδοσκοπήσει; Περίμενε να περάσει ο καιρός, να μη βρίσκει ομάδα και έτσι να τον αναγκάσει να υπογράψει με λιγότερα από όσα αρχικά είχε ζητήσει; Δεν το δέχομαι με τίποτε. Δεν θα “κολλούσε” ο Ιβάν σε 200 ή 300 χιλιάρικα αν πίστευε ή αν του έλεγαν ότι ο Βραζιλιάνος χαφ είναι απαραίτητος και για την επόμενη σεζόν. Αυτός, όμως, ή αυτοί που του είπαν ότι δεν τον χρειάζονται, από πού κι ως πού έκριναν τώρα ότι είναι χρήσιμος και συμφωνούν να επανέλθει τόσο καθυστερημένα και αφού ήδη χάθηκε ο στόχος της συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ;

Φοβάμαι ότι όταν μιλάμε για οργάνωση, για προγραμματισμό και για πλάνο στον ΠΑΟΚ, σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, λέμε ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Με Αρνεσεν, με Μίχελ, τώρα με Ρέμπε, με οποιονδήποτε τεχνικό διευθυντή ή και χωρίς τεχνικό διευθυντή, σε κάθε μεταγραφική περίοδο επαναλαμβάνεται μονότονα το ίδιο αλαλούμ. Πάλι καλά που ο κορωνοιός και το Financial Fair Play στάθηκαν αιτία να προωθηθούν, αναγκαστικά, νεαροί παίκτες, δύο από τους οποίους, ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης ανήκουν ήδη στον βασικό κορμό της ομάδας. 

Οσο για την πώληση του Πέλκα, μάταιος ήταν ο κόπος της ΠΑΕ να φωνάξει ότι ο Ιβάν τού έκανε το χατίρι και ότι δεν τον έδωσε επειδή λιγουρεύτηκε τα 1,2 εκατ. ευρώ της Φενέρμπαχτσε. Ακούγοντας την προσφορά των Τούρκων, ακόμη και οι πέτρες πείστηκαν ότι ο Πέλκας έφυγε επειδή ήθελε να φύγει και όχι γιατί ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον δώσει. 

Θα χειροκροτούσα κι εγώ την απόφαση του Δημήτρη αν πήγαινε σε μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα και σε ένα Πρωτάθλημα πολύ ανώτερο από το ελληνικό. Αν το έκανε για το χρήμα, έχει καλώς. Αν όχι, σιγά το... όνειρα που θα εκπληρώσει παίζοντας με τη Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι άλμα αυτό στην καριέρα του. Ούτε καν βήμα είναι.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι όσα υπόσχονταν το ταλέντο του και τα δείγματα γραφής που παρουσίαζε πιτσιρικάς. Μετά από 13 χρόνια θητείας στον ΠΑΟΚ, το να λάμε ότι τουλάχιστον αγαπούσε την ομάδα και έπαιζε πάντα με πάθος, δεν τον τιμά...

ΥΓ. Αλήθεια, με τον Βιειρίνια ασχολείται κανείς στον ΠΑΟΚ; Σε κανέναν δεν ξανα-φαίνεται χρήσιμος;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.