Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με το FFP!

Κώστας Πετρωτός07 Οκτωβρίου 2020

Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος για τον ΠΑΟΚ στον σχεδιασμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου: δημιουργία νεανικής ομάδας και κάλυψη του ανοίγματος των 40 με 45 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δημιουργηθεί και απειλούσαν με τιμωρία από το Financial Fair Play της UEFA. Ο μέσος όρος έχει πέσει, τα κενά βέβαια δεν έχουν καλυφθεί όλα ειδικά στην μεσαία γραμμή και τα άκρα της άμυνας όπως αποδεικνύεται με την λίστα της UEFA, όμως στον οικονομικό τομέα ο ΠΑΟΚ τα έχει πάει αρκετά καλά.

Έχει καταφέρει να ρίξει αρκετά τον μέσο όρο των συμβολαίων (πλέον οι συμφωνίες με παίκτες πρώτης γραμμής, από Μουργκ, Σβαμπ μέχρι και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, γίνονται με ποσά της τάξης των 400-500 χιλιάδων ευρώ), ενώ έχει απαλλαγεί από πολύ υψηλά και μάλιστα ανενεργά συμβόλαια όπως του Βέρνμπλουμ και του Στοχ (από μόνα τους βγάζουν ένα ποσό 4 εκατ. ευρώ που δεν θα πληρωθεί φέτος), ενώ δεν έχουν ανανεωθεί συμβόλαια αρκετά πάνω του ενός εκατομμυρίου όπως του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να ενισχύσει και τις πηγές εσόδων του:

-Μίνιμουμ 8 εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά.

-Μίνιμουμ 13 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα μέσω των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγορές μόνο με τα χρήματα από τις πωλήσεις

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι ότι κατάφερε να προχωρήσει και αγορές παικτών, οι οποίες όλες προήλθαν από τα χρήματα των πωλήσεων. Σχεδόν μία η άλλη. Πήρε Τσόλακ με 3 εκατ. ευρώ, Μουργκ 2με εκατ., Περέιρα με 1 εκατ. και Νινούα με 850.000 ευρώ και είχε εισπράξει από τον Λημνιό 3 εκατ. ευρώ, από τον Ακπομ στα 2 εκατ., από τον Πέλκα στα 1,7 και από τον Μιχόγεβιτς στις 500.000 ευρώ.

*Στη λίστα του φετινού ρόστερ υπάρχει ο Γιόσιπ Μίσιτς που η Σπόρτινγκ για τυπικούς, ίσως και συναισθηματικούς λόγους συμπεριέλαβε στη λίστα της για το πορτογαλικό Πρωτάθλημα, ωστόσο είναι κοντά στο να θεωρηθεί και πάλι παίκτης του ΠΑΟΚ με ανανέωση του δανεισμού του.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.