Κορωνοϊός: Τι απαντησε ο Πέτσας για την «επιστροφή στα SMS»

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε τα περί πρόσθετων μέτρων για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στα σενάρια για αποστολή SMS. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για περιορισμό κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και επαναφορά των SMS για τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

 Όπως άφησε να εννοηθεί, το συγκεκριμένο μέτρο ήταν μεταξύ των μέτρων που πρότεινε η ομάδα των επιστημόνων καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από την επιτροπή κατάλογο πιθανών μέτρων που θα αναπτύσσονται δυναμικά και μέσα σε αυτόν υπήρξαν και μεμονωμένες σχετικές προτάσεις. 

«Ειδικά για τους άνω των 65 ετών δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ σχολίασε ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε κάποιες ηλικιακές ομάδες και δεν είναι άλλωστε κανένα μέτρο ξεχωριστό από το τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει. Αναφορικά με το κλείσιμο των περιπτέρων, επισήμανε ότι το μέτρο αυτό έρχεται να συνδεθεί με το γεγονός του κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα.

 «Το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων του λιανεμπορίου όπως τα περίπτερα συνδέεται με το γεγονός του κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 24:00 προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός αυτές τις ώρες. Έχουμε δει μια πολύ καλή συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών και σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θέλουμε να φέρουμε κανέναν απέναντι, ούτε στις συστάσεις των ειδικών, ούτε στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση τηρώντας τα μέτρα των ειδικών και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε ικανοποιητικά» 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.