Χαβίτο: «Καλές κινήσεις, βάζει νέο αίμα ο Άρης»

Metrosport Team17 Αυγούστου 2020

Θετική εικόνα έχει σχηματίσει για τις μεταγραφές του Άρη ο Φρανθίσκο Χαβίτο. 
Ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, μίλησε (σε άπταιστα ελληνικά) στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», κρίνοντας μεταξύ άλλων θετικά τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Άρης ως τώρα.

Αρχικά ο 37χρονος εξτρέμ αναφέρθηκε στην εικόνα διασυρμού της Μπαρτσελόνα, στις ομάδες της οποίας θήτευσε πριν έρθει στον Άρη: «Όχι μόνο εγώ, αλλά ούτε… η ίδια η Μπάγερν Μονάχου δεν περίμενε αυτό το σκορ. Δεν το περίμενε κανείς. Η νοοτροπία των Γερμανών είναι τέτοια. Όλοι όμως έχουν… κάτι με την Μπαρτσελόνα. Δεν ήθελαν απλά να τους κερδίσουν, αλλά να τους… σκάσουν».

Για το αν αλλάξουν πολλά στη Μπαρτσελόνα:

«Δεν είναι η Μπάρτσα που ξέραμε. Πρέπει να αλλάξει πολλά. Θέλει να αλλάξει πολλά. Δεν ξέρω αν μπορούν όμως γιατί να αλλάξουν τόσους καλούς παίκτες θέλει πολλά χρήματα. Να κρατήσουν όσους δουλεύουν καλά για τον στόχο που θέλει να πετύχει η ομάδα και να αποκτήσουν 2-3 παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά».

Για το ότι συνεχίζει το ποδόσφαιρο στα 37 του:

«Πάντα θα παίζω. Μέχρι να μου πει το σώμα μου: «σταμάτα δεν μπορείς». Μετά από 20 χρόνια γυρίζω στην ομάδα της πατρίδας μου. Έφυγα από τα 16-17 από τη Μοραλέχα. Δεν ήθελα να σταματήσω. Νιώθω και έχω καλή φυσική κατάσταση. Να πήγαινα και να μην μπορούσα να βοηθήσω, δεν θα πήγαινα. Κάθε χρόνο μ’ έπαιρναν τηλέφωνο να βοηθήσω να ανεβάσουμε την ομάδα, να τραβήξουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλω να το πετύχουμε, θα τα δώσω όλα και αυτός είναι ο στόχος».

Για το αν αντέχει την ψυχολογική διαδικασία της προετοιμασίας και μιας ακόμη γεμάτης χρονιάς

«Ναι, μου αρέσει πολύ. Δεν θέλω να σταματήσω. Θέλω να κάνω προπόνηση, να δουλεύω, μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Είναι η οικογένειά μου εδώ ξέρω όλο το χωριό, είναι σπέσιαλ ο λόγος να επιστρέψω».

Για τις μεταγραφές του Άρη μέχρι στιγμής

«Τον είδα τον Ντάτκοβιτς, ξέρω τις ομάδες που έπαιξε. Αν δουλεύει όπως πρέπει, θα βοηθήσει. Για τον Γκάνεα είδα ότι δεν έπαιξε πολύ με τη Μπιλμπάο, αλλά μπορεί να βοηθήσει. Δεν ήξερα ότι ο Άρης είναι πολύ κοντά στον Κριστιάν Λόπεθ. Νομίζω είναι καλές κινήσεις. Είναι καλό να βάλει… νέο αίμα ο Άρης, να πάρει άλλον αέρα. Να κάνει ομάδα, δυνατή ομάδα, σύνολο. Δεν χρειάζεται να πάρει παίκτες μόνο για το όνομά τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.