Τασιόπουλος: «Χρυσή ευκαιρία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποδείξουν πολλά»

Metrosport Team17 Αυγούστου 2020

Διπλή ευκαιρία, αποδείξεων και ουσίας, χαρακτήρισε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας ο Τάσος Τασιόπουλος.
Ο βετεράνος στόπερ του ΠΑΟΚ μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υπογράμμισε πως αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για τον Δικέφαλο η αναμέτρηση κόντρα στην Μπεσίκτας.

Αρχικά, για το εντυπωσιακό 8-2 της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Ποιος περίμενε αυτό το σκορ; Κανένας. Ήταν υπερβολικό. Ήταν μια εποχή δύσκολη για το ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί με έναν… ανεξήγητο τρόπο σαν αυτά που ζούμε. Αν γινόταν αυτό σε ελληνική ομάδα, μπορεί να μην… υπήρχε την επόμενη μέρα. Από τους Γερμανούς το έχουμε ξαναδεί. Είναι η φιλοσοφία τους. Νομίζω η Μπάγερν είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό το φαβορί για τον τίτλο».

Για το αν είναι βιαστική κρίση να χαρακτηρίσει κανείς φαβορί τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Είναι καλό αυτό. Δεν είναι σε τοπ κατάσταση ο ΠΑΟΚ. Ήρθε από περίεργη, αποτυχημένη εντός ή εκτός εισαγωγικών, χρονιά. Επειδή έζησα τα αποδυτήρια, ίσως αυτό είναι έξτρα κίνητρο στον ποδοσφαιριστή να δει με άλλο μάτι-άλλο πάθος αυτό τον αγώνα πρόκληση. Εγώ θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να θέλει να αποδείξει πολλά πράγματα σε αυτό το ματς. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα των παικτών. Είναι επαγγελματίες. Έζησαν μεγάλες στιγμές τις προηγούμενες χρονιές. Είναι ευκαιρία να δείξουν ότι ήταν κακή παρένθεση η περσινή χρονιά. Μια πρόκριση είναι χρυσή ευκαιρία και δίνει παραπάνω πράγματα».

Για το γεγονός πως η Μπεσίκτας έχασε ποδοσφαιριστές:

«Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί. Δεν είναι φόβητρο η Μπεσίκτας. Όπως εξελίσσεται η κλήρωση, εγώ θα πω ότι είναι καλή ευκαιρία αγωνιστικά και ψυχολογικά να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και να μπει με άλλον αέρα και στο Πρωτάθλημα. Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση η Μπεσίκτας όπως όλη η Τουρκία. Ο ΠΑΟΚ έχει υγιή διοίκηση και κατ’ εμέ έχει μεγαλύτερο κίνητρο».

Για το ρόλο που θα παίξει η επιστροφή του Κρέσπο:

«Η απουσία του ήταν πολύ καθοριστική. Χώρια από την αγωνιστική βοήθεια ήταν πολύ σημαντικός παίκτης. Επιστρέφοντας μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ηρεμία σ’ όλη την ομάδα, μια σιγουριά μεγαλύτερη».

Για το αν είναι υπέρ του 3-5-2 ή του 4-2-3-1:

«Μεγάλο ερώτημα. Εξαρτάται με ποιον παίζεις. Η τριάδα κατ’ εμέ είναι σύστημα πάρα πολύ δύσκολο που θέλει εκπαίδευση από νεαρή ηλικία. Θέλει αλληλοκάλυψη και παίκτες με ειδικές ικανότητες στα άκρα. Αν σε τακτικό κομμάτι είσαι σε υψηλό βαθμό, μπορεί να σου δώσει πολλά οφέλη. Σε μια ομάδα ελληνική η τετράδα είναι πιο ασφαλής επιλογή. Επειδή δοκιμάστηκε το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο, σ’ αυτή τη φάση της ομάδας αυτό θα προτιμούσα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.