Δύο χαφ και σκόρερ σε άμεση προτεραιότητα

Metrosport Team22 Ιουλίου 2020

Σε οκτώ ημέρες από σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσημβρία, ενώ σε 34 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Ένα ματς, κομβικό, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά την ευρωπαϊκή του πορεία.

Παράλληλα με το θέμα του προπονητή, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η ενίσχυση της ομάδας. Το βάρος πέφτει στον Ολαφ Ρέμπε, τον Γερμανό αθλητικό διευθυντή, που έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με ενδιαφερόμενους παίκτες προκειμένου να τους φέρει στην Τούμπα. Σε πρώτη φάση, αυτό που επείγει, είναι η απόκτηση δύο χαφ και ενός σκόρερ.

Κακά τα ψέματα, η απώλεια του Μίσιτς είναι μεγάλη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε μπορεί να επιστρέψει, θεωρείται απίθανο να προλάβει το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ηδη όπως ανέφερε προχθές η Metrosport, ο ΠΑΟΚ θέλει να φέρει τον αντι – Μίσιτς. Όμως και η απουσία του Αουγκούστο δημιουργεί προβληματισμό, καθώς και με την απώλεια του Βραζιλιάνου, ο ΠΑΟΚ χάνει δύο μέσους για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, στο οποίο είναι δύσκολο να συμμετέχουν και στην προετοιμασία. Οι διαθέσιμοι χαφ αυτή την στιγμή είναι ο Ελ Καντουρί, ο Εσίτι και ο νεαρός Τσιγγάρας που πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής την σεζόν που τελείωσε. Υπάρχει και η επιλογή του Μαουρίσιο, πρέπει όμως να συμφωνήσει ο Βραζιλιάνος μέσος με τον ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο και όπως μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα 4, έρχεται ο ατζέντης του στη Θεσσαλονίκη για διαπραγματεύσεις.

Για να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ τόσο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, όσο και στα πρώτα ματς, είναι επιβεβλημένη η απόκτηση δύο ποιοτικών χαφ. Για να έχει τουλάχιστον πέντε ενεργούς την αρχική δύσκολη περίοδο και στη συνέχεια να περιμένει την επιστροφή των δύο (Μίσιτς και Αουγκούστο).

Στα χαφ λογίζεται και ο Βέρνμπλουμ αλλά…

Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως στο ρόστερ ανήκει και ο Βέρνμπλουμ που έχει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι. Προέρχεται από αγωνιστική απραξία 20 μηνών, σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δεν συμμετείχε σε κανένα επίσημο παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, εάν μπορέσει να προσφέρει, πάντα στην περίπτωση που παραμείνει και δεν λυθεί το συμβόλαιό του.

Τι γίνεται με τον Ελ Καντουρί

Εάν τεθεί θέμα Ελ Καντουρί, ο οποίος γενικά στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους «φλερτάρει» με Ιταλικούς συλλόγους (μάλιστα έχει φέρει δύο προτάσεις από την Ιταλία παλαιότερα όμως ο ΠΑΟΚ δεν τον παραχώρησε) και αποχωρήσει ο Μαροκινός, τότε θα πρέπει να βρεθεί και άλλη λύση στην μεσαία γραμμή. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση και στην κορυφή της επίθεσης. Χρειάζεται ένα σκορερ, που θα αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα. Κακά τα ψέματα, οι Σφιντέρσκι και Ακπομ, αυτή την σεζόν, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν το κενό του Πρίγιοβιτς, αν και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο Βρετανός φορ ανταποκρίθηκε περισσότερο στα καθήκοντά του.

Οι δύο χαφ και ο σκόρερ, αποτελούν την άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση της ομάδας. Παίκτες σε λίστες υπάρχουν, έχουν αξιολογηθεί, προτάσεις έχει και ο Ολαφ Ρέμπε που σηκώνει το μεγάλο βάρος των επαφών και το ενδιαφέρον στρέφεται στα άμεσα αποτελέσματα που είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθειά της.

Και σε άλλες θέσεις θα εστιάσει ο ΠΑΟΚ αργότερα, πρέπει όμως να συντρέξουν οι εξής προϋποθέσεις. Να πωληθούν παίκτες ή να λυθούν συμβόλαια παικτών που δεν ανταποκρίθηκαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.