Οι ορθολογικές επιλογές «οδήγησαν» τον ΠΑΟΚ στην επικράτηση

Γιώργος Καστάνης29 Ιουνίου 2020

Ο Φερέιρα μετά από καιρό, επέλεξε τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης και ο Πολωνός τον δικαίωσε. Ακόμη και όταν έχασε το πέναλτι, έδειχνε πως θα βρεί την ευκαιρία να πετύχει το γκολ. Και ο Στοχ όμως ήταν μέσα στις φάσεις, είχε πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα, ενώ ο Πασχαλάκης ενέπνεε σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ και παράλληλα ο Εσίτι ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες στην μεσαία γραμμή.

Ηταν σαφέστατα ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου, κέρδισε δίκαια τον αντίπαλό του, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του, έχασε ευκαιρίες, από τις οποίες δεν απογοητεύτηκε και σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης πέτυχε τα γκολ που του έδωσαν την νίκη.

Αυτό το σχήμα που επέλεξε χθες ο Φερέιρα, λειτούργησε αποτελεσματικά, καθώς εγκλώβισε σε μεγάλο βαθμό τον αντίπαλό του. Θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί με τον Σφιντέρσκι αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε, τον «ψάρωσε» ο Κουέστα. Εχασε και άλλες ευκαιρίες, κλασικές, όμως ο γκολκίπερ του Άρη ήταν εξαιρετικός στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες του Δικεφάλου. Μίλησε εν τέλει η εμπειρία των παικτών του και η αποτελεσματικότητα τους. Οι οκτώ τελικές προσπάθειες προς την εστία του Κουέστα, δείχνουν και τον τρόπο με τον οποίο επένδυσε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του για να φθάσει στην νίκη.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Δικεφάλου επί του Άρη και θα έλεγα καθοριστική για την δεύτερη θέση. Χθες ο ΠΑΟΚ είχε τον Σφιντέρσκι σε πολύ καλή ημέρα, με τον Πολωνό να αποδεικνύει πως πρέπει να αρχίζει βασικός στο σχήμα. Είχε τον Εσίτι, ο οποίος κατάπινε τα χιλιόμετρα και έκοψε τις περισσότερες προσπάθειες του αντιπάλου του, τον Πασχαλάκη να επεμβαίνει κάθε φορά που χρειαζόταν και έναν μεστό και ουσιαστικό Μίροσλαβ Στοχ. Ολη όμως η ομάδα λειτούργησε.

Ο Σλοβάκος έχει και την εμπειρία, δείχνει πως κερδίζει έδαφος και καλώς συμμετείχε στο βασικό σχήμα γιατί και καλές εκτελέσεις έχει στα στημένα (το έδειξε στο πρώτο γκολ του Βαρέλα), αλλά και την δυνατότητα να βγαίνει από πλάγια θέση για να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η χθεσινή νίκη θα φέρει ηρεμία στον ΠΑΟΚ, θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας και κυρίως του αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Κέρδος για τον Δικέφαλο, εκτός από την παρουσία του Χρήστου Τζόλη, αποτελεί και η συμμετοχή των νεαρών Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και την νέα σεζόν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.