Η πρόταση του ΠΟ Μαλακοπής για τα Πρωταθλήματα

Χρήστος Λιάπης31 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας αλλά και ειδικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς δεν λειτουργεί τίποτε. Ο προπονητής του ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας Χάρης Βλάχος καταθέτει τη δική του άποψη για αυτά που συμβαίνουν αλλά και απαντά σε ερωτήματα που τίθενται. Αναλυτικά:

«Πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλη την κοινωνία. Ολοι κλεισμένοι στο σπίτι γιατί έτσι πρέπει»

Τι έχετε πει στους παίκτες σας;

«Εχουμε δώσει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης για μέσα στο σπίτι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό συνδυάζεται με δύο φορές την εβδομάδα με τρέξιμο εκτός σπιτιού αφού πρώτα οι παίκτες έχουν πάρει την απαιτούμενη άδεια εξόδου για γυμναστική ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση ενόψει μιας πιθανής επανέναρξης των Πρωταθλημάτων όποτε και αν είναι αυτή».

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια;

«Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να ξαναπαίξουμε ακόμη και τον Μάιο λόγω και των μέτρων που έχει να πάρει η κυβέρνηση, ενώ δεν ξέρουμε και τι θα συναντήσουμε από εδώ και πέρα λόγω του κορωνοϊού. Εγώ στο μυαλό μου έχω ότι η χρονιά δεν θα συνεχιστεί και θα ξεκινήσουμε με το καλό τον Αύγουστο με την προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Τώρα τι θα γίνει με τα Πρωταθλήματα πιστεύω αυτό έχει να κάνει πρώτα με την ΕΠΟ και μετά με τη δική μας Ενωση. Στα επαγγελματικά όπου παίζονται και πολλά χρήματα οι άνθρωποι θέλουν να παίξουν καθώς υπάρχουν και οι συμφωνίες με τα κανάλια. Όσο για τα ερασιτεχνικά ίσως να αποφασιστεί ότι και στην Αγγλία. Στις μικρότερες κατηγορίες τα Πρωταθλήματα είναι σαν μην έχουν γίνει, δηλαδή δεν ανεβαίνει ούτε υποβιβάζεται κανείς.

Η πρόταση μας

«Σίγουρα όποια απόφαση και να ληφθεί θα υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι αλλά και οι ευνοημένοι. Μια πολύ ωραία πρόταση είναι κάτι που συζήτησα με τον αρχηγό της ομάδας Παντελή Λαμπαδάριο, να ανεβούν μόνοι οι ομάδες που θα ανέβαιναν απευθείας με εξαίρεση την Α1 που εκεί να ανεβεί και ο δεύτερος καθώς η Ενωση μας ανεβάζει δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική. Από την Α’ κατηγορία να ανεβούν οι πρώτοι κάθε ομίλου δηλαδή συνολικά τρεις ομάδες, από την Β’ κατηγορία οι πρώτοι δηλαδή συνολικά έξι ομάδες και από τη Γ’ κατηγορία οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο καθώς ανέβαιναν δύο ομάδες απευθείας. Οσον αφορά τις άλλες θέσεις να μην υπάρξει καμία μεταβολή και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από Α1’, Α’ και Β’ κατηγορία.

«Σαν λιοντάρι στο κλουβί του»

Ο Χάρης Βλάχος συνεχίζει: «Εγώ εργάζομαι κανονικά στην δουλειά μου αλλά από εκεί και πέρα είχα τις προπονήσεις με την ακαδημία και την πρώτη ομάδα αλλά και τους επίσημους αγώνες κάθε σαββατοκύριακο και πλέον νιώθω όπως ένα λιοντάρι στο κλουβί του.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να πω ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία και το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Ο αριθμός των ομάδων την νέα χρονιά

Αν ισχύσει αυτό που είπε ο Χάρης Βλάχος την νέα περίοδο η Α1 θα έχει 18 ομάδες και η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από τρεις ομίλους των 16 ομάδων καθώς η μόνη ομάδα που ενδεχομένως να υποβιβαστεί θα είναι ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου που έχει αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα.

Μια δεύτερη επιλογή σύμφωνα με τον Χάρη Βλάχο είναι να επικυρωθούν οι βαθμολογίες όπως είναι και να γίνουν μόνο οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ (Α1, Α’ και Β’). Τα πάντα συμπλήρωσε εξαρτώνται από την κατεύθυνση που θα δώσει η ΕΠΟ σε συνδυασμό πάντα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουμε».



Από την εφημερίδα Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.