«Πήραμε τα ίδια μέτρα με την Ελλάδα,μένουμε σπίτι για το καλό όλων»

Στέλιος Παρθενάκης30 Μαρτίου 2020

Η επιδημία του κορωνοϊού είναι πλέον μια πραγματικότητα για όλη την υφήλιο. Η κανονικότητα της καθημερινής και της αθλητικής ζωής έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που το μένουμε σπίτι αποτελεί τον κανόνα. Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Σερβία τα πάντα έχουν περιοριστεί. Η υγεία είναι πάνω από όλα.

Η Metrosport μίλησε με τον άλλοτε παίκτη του Αρη,Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, που μένει στο Βελιγράδι με την οικογένειά του, αλλά έρχεται συχνά στην Ελλάδα. Τον ρωτήσαμε πως είναι η κατάσταση στη Σερβία… “ Κάθε ημέρα έχουμε και περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση ειδικά για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να φερθούμε έξυπνα, ώστε να περάσει γρήγορα όλο αυτό. Στην αρχή νομίζαμε πως όλο αυτό ήταν απλό, αλλά πλέον αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητά του. Θα πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, όλος ο κόσμος είναι σε καραντίνα...”.

Μιλώντας για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της Σερβίας, εξήρε την αντίδραση και την αμεσότητα της Ελλάδας στη λήψη μέτρων για την εξάπλωση του ιού. “Νομίζω ότι και η δική μας κυβέρνηση, όπως και η δική σας πήρε γρήγορα μέτρα και αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι που είναι 65 χρονών και άνω δεν κυκλοφορούν, μόνο πάρα πολύ πρωί, ενώ για όλου ς τους υπόλοιπους επιτρέπεται για βασικές ανάγκες από τις σε συγκεκριμένο διάστημα μέσα στην ημέρα για ευνόητους λόγους. Μαγαζιά και πάρκα είναι κλειστά, μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοικτά. Θα πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και να προσέχουμε μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Ολοι μαζί, εγώ μένω με την οικογένειά μου και περνάμε χρόνο”.

Φυσικά, ο πολύπειρος Σέρβος δεν ξεχνάει τους φιλάθλους του Αρη και την Ελλάδα. “Τι να πω για τους φιλάθλους του Αρη, από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία να παίζω στο Αλεξάνδρειο. Ελπίζω να έρθω σύντομα στην πόλη να πιούμε καφέ…Μακάρι, σύντομα όλο αυτό να αποτελέσει μια κακή ανάμνηση και να έχουμε ένα τέλειο καλοκαίρι στην αγαπημένη μου Ελλάδα. Μέχρι τότε υπομονή και προσέχουμε ο ένας τον άλλον”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.