Οι απαντήσεις Ένινγκ για τα νέα δεδομένα στον Αρη

Δημήτρης Καλαϊτζής17 Ιανουαρίου 2020

Ο Μίκαελ Ένινγκ μίλησε για τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στον Άρη μετά την απαγόρευση μεταγραφών, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για την 19η αγωνιστική της Super League 1.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο Κουέστα προπονείται με πόνους. Θέλω να πιστεύω ότι θα παίξει. Έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας. Ο Μπρούνο Γκάμα δεν αγωνίστηκε με την Ξάνθη, ήταν κάτι που είχα αποφασίσει γιατί είχαμε φορτωμένο πρόγραμμα πριν και από αυτό το παιχνίδι πέραν αυτού που ακολουθεί. Θέλουμε να τους έχουμε φρέσκους στη συνέχεια και είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα σε δύο άλλους παίκτες να παίξουν στην ενδεκάδα».

Για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ξέρουμε το επίπεδο δυναμικής του αντιπάλου, θέλουμε να έχουμε να έχουμε αντίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Χαίρομαι γιατί είναι καλό για μας όταν έχουμε δυνατές ομάδες απέναντί μας. Είναι μια πρόκληση για μας γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα κέρδισε σ’ αυτό το γήπεδο.».

«Σίγουρα τα αποτελέσματα γιατί έχουν αξία. Από εκεί και πέρα, τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επίδραση στην ομάδα κι αυτό που ήθελα ήταν να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στην αποκατάσταση».

Για την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών: «Είναι κάτι μας δημιουργεί πρόβλημα. Ήρθε απρόσμενα, ωστόσο πρέπει να το αποδεχθώ και να δουλέψω με το υλικό που έχω. Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα για μας. Θα πορευτούμε με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Σε ότι αφορά τον Ντουρμισάι, πέρα από εμάς και το σχέδιό μας, είναι κάτι λυπηρό για τον ίδιο τον παίκτη».

Για το δίδυμο των επιθετικών του Άρη : «Πάντα είχα την αίσθηση ότι ταιριάζουν γιατί υπήρξα επιθετικός και μπορώ να το καταλάβω. Το διαπίστωσα από τα στοιχεία τους, τον τρόπο που σκέφτονται αλλά και υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό δίδυμο».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Χορστ Χρούμπες με τον οποίον διατηρούν καλή φιλική σχέση είπε ότι… «Είναι τιμή μου που είναι φίλος μου. Καίγεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Του στέλνω πάντα το βίντεο των αγώνων και θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη».

Για το σερί των αγώνων του Ροζ και την αντίδρασή του όταν αντικαταστάθηκε στον αγώνα με την Ξάνθη: «Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Όταν βλέπω παίκτη να γίνεται αλλαγή και να είναι ικανοποιημένος… το σκέφτομαι. Ο Ροζ θέλει πάντα να παίζει για την ομάδα και μου αρέσει. Δεν βγήκε για λόγους τακτικής αλλά για να ξεκουραστεί».

Για τον Ντάνιελ Μαντσίνι: «Είναι ένας νεαρός παίκτης ο οποίος πήρε λεπτά συμμετοχής, σε κάποια παιχνίδια ήταν καλός και σε άλλα όχι. Φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες. Τις δικαιούται και θα τις πάρει γιατί δείχνει ότι θέλει και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

«Με αυτοπεποίθηση κόντρα στον Ολυμπιακό, θέλω να μείνω στον Άρη»

Ο Χαβιέ Ματίγια μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε τη θέλησή του να παραμείνει στον Άρη.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε σημαντικό αντίπαλο. Έχουμε ένα καλό σερί αγώνων και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Και για τις δυο ομάδες είναι δύσκολο το ματς. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχουμε πίστη και αυτοπεποίθηση για το δικό μας παιχνίδι, πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας, ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ, έχει ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλή ισορροπία στο παιχνίδι του. Θέλουμε να αγωνιστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Και στον πρώτο γύρο δείξαμε καλή εικόνα, παρά το ότι στο φινάλε ηττηθήκαμε. Στα μεγάλα ματς δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο. Ο Σάσα και ο Γκάμα θα απουσιάσουν, είναι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, έχουμε λύσεις όμως, ο Μπα είναι καλός παίκτης, θα τα δώσουμε όλα, είμαστε ομάδα όχι μόνο 11 παικτών, αλλά και με λύσεις από άλλους παίκτες».

Για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του: «Ξέρουν όλοι ότι είμαι ικανοποιημένος από τον Άρη, είναι θέμα διαπραγμάτευσης, κατά πόσο έχει εκτιμηθεί και αξιολογηθεί η δουλειά μου, στο τέλος της σεζόν θα ξέρουμε, η διάθεσή μου πάντως είναι να συνεχίσω στον Άρη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.