ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ

Αν υπάρχει κάτι επίμαχο, αφορά στην Ξάνθη, όχι στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλάκη 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, νομίζω, ότι αν υπάρχει περίπτωση να προκύψει θέμα για κάποια από τις ομάδες που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός, θα είναι για την Ξάνθη και όχι για τον ΠΑΟΚ.

Οπως φαίνεται, το μοναδικό επίμαχο για την υπόθεση που απασχολεί εδώ και πολλές μέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αν έγινε νομότυπα η μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης, αν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τον σχετικό κανονισμό, στο πλαίσιο των αλλαγών για την ομάδα της Θράκης ως προς την μετοχική της σύνθεση.

Εχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα απασχολήσει την ΕΕΑ προκειμένου να καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις και να προχωρήσει στις εισηγήσεις της προς την λίγκα.

Αν η Ξάνθη αποδείξει ότι κοινοποίησε την απόφαση για την μεταβίβαση των μετοχών από την Βιαμάρ στην Insports εντός δεκαημέρου, όπως προβλέπει, δηλαδή, ο νόμος, δεν θα ηυπάρξει κανένα πρόβλημα ούτε γι' αυτήν. Αν δεν καταφέρει να το αποδείξει, τότε δεν αποκλείεται ο κίνδυνος που θα διατρέξει να είναι μεγάλος.

Το περίεργο, βέβαια, στην περίπτωση της Ξάνθης, είναι πώς γίνεται να της δόθηκε η άδεια από την ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών και να μην υπήρξε μετά ενημέρωση, όταν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση.

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα διερευνήσει η Επιτροπή και καλείται να προσκομίσει η Ξάνθη τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παρατυπία.

Για να επανέλθουμε, όμως, στην προσπάθεια που έγινε από πλευράς Ολυμπιακού να εμπλέξει τον ΠΑΟΚ σε όλη αυτή την ιστορία, δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία, πλέον, ότι απέτυχε.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ δεν άφησαν κανένα περιθώριο για ερμηνείες σε ό,τι αφορά στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, αλλά ούτε και για το ενδεχόμενο πολυϊδιοκτησίας.

Αυτός, φυσικά, είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε χθες το απόγευμα για “σκευωρία που επιχειρήθηκε αλλά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος”

Ανεξάρτητα, πάντως, από την θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτό που έχει σημασία είναι να τελειώνουμε, όπως έγραφα και τις προάλλες, με την σκανδαλολογία, να έχουμε τις απαντήσεις στα θέματα που άνοιξαν από πλευράς Ολυμπιακού και να ξέρουμε όλοι για ποιον λόγο άνοιξαν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.