Πειστικές απαντήσεις ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ για Ζίβκοβιτς και Φασίδη

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2020

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Ζαΐρης

Πώς οι νομικοί της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ φρέναραν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να στηρίξει το μύθευμα περί στενής σχέσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης μέσω των μεταγραφών των δύο παικτών.

Πριν λίγες μέρες σε σάιτ επιρροής Ολυμπιακού υπήρξε ρεπορτάζ σχετικά με τις μεταγραφές του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και του Βασίλη Φασίδη στον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι ο πρώτος έπαιξε πέρυσι κόντρα στον Δικέφαλος, ενώ ο δεύτερος αν και ανήκει στους «ασπρόμαυρους» παρέμεινε στην Ξάνθη.

Αρχικά, γα την περίπτωση Ζίβκοβιτς τονίστηκε : «Για να καταλάβουμε, πού είναι το μεμπτό; Ο Ζίβκοβιτς από τον περασμένο Ιανουάριο είχε δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε καθώς τέλειωνε το συμβόλαιο του και επέλεξε τον ΠΑΟΚ. Ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή τη διοίκηση της Ξάνθης για τη συμφωνία. Και που είναι το κακό; Δηλαδή η Ντόρτμουντ κακώς χρησιμοποίησε τον Λεβαντόφσκι απέναντι στη Μπάγερν αν και γνώριζε ότι είχε συμφωνήσει μαζί της;" αναρωτήθηκαν οι νομικοί του ΠΑΟΚ με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού να μην έχουν απάντηση.

Σε ό,τι αφορά στους επίσης ανυπόστατους ισχυρισμούς για τον Φασίδη, ο ΠΑΟΚ «απάντησε», παρουσιάζοντας ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του ΠΣΑΠ που συμπεριλάμβανε τον Φασίδη στα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. "Προχωρήσαμε σε μια επένδυση όπως κάνουν όλες οι ομάδες παγκοσμίως και για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα που έχει παραστάσεις. Άλλες ομάδες δεν το έχουν κάνει;" Και εκεί σιωπή από τον Ολυμπιακό που ξέχασε να πει στην Επιτροπή πως κάτι ανάλογο είχε κάνει και η ομάδα του Πειραιά με την περίπτωση Μπέρτου.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναβολή, αλλά...»

Στη σημερινή εκδίκαση έδωσαν το παρών και οι Κύπριοι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν την DIMERA. Στα λεγόμενά τους προς τα μέλη της ΕΕΑ, τόνισαν πως θα μπορούσαν να ζητήσουν αναβολή, αλλά δεν το έκαναν και επεσήμαναν πως θα απαντήσουν με υπόμνημα.

Δεν επρόκειτο για εσωτερικούς συνεργάτες, αλλά για εξωτερικούς που μόλις προχθές τους ανατέθηκε η υπόθεση από τη στιγμή που μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε φτάσει στα γραφεία της Εταιρείας η κλήση από την ΕΕΑ για να δώσει απαντήσεις.

«Βρεθήκαμε εδώ από σεβασμό στην Επιτροπή σας. Θα μπορούσαμε να μην εμφανιστούμε και να ζητήσουμε αναβολή. Βρεθήκαμε εδώ από την Κύπρο για να σας ενημερώσουμε πως δεν έχουμε προλάβει να διαβάσουμε όλο το φάκελο, αλλά θα σας απαντήσουμε σε ένα προς ένα μέσα από γραπτό υπόμνημα. Αν θέλαμε την αναβολή θα τη ζητούσαμε και δεν θα εμφανιζόμασταν εδώ" ήταν η θέση τους και αποχώρησαν. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό βγάζοντας ως διαρροή πως έφυγαν τρομοκρατημένοι γιατί δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Επιτροπής. Η αλήθεια όμως είναι πως μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα καταθέσουν όλα τα σχετικά έγγραφα που τους ζητήθηκαν και μέσα από γραπτό υπόμνημα θα αναπτύξουν τη θέση τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.