Τρανή απόδειξη σεβασμού από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2020

Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Δικαιώθηκαν όσοι έκαναν χθες, τον κόπο, να πάνε στην Τούμπα. Χάρηκαν σκορ και θέαμα. Απόλαυσαν σοβαρότητα. Είδαν κι ό, τι καιρό τώρα πίστευαν αλλά… Δεν έβλεπαν! Ένα δείγμα δυνατοτήτων του Λάμπρου, επί παραδείγματι.

Δεν χωρά βέβαια, πολλή κουβέντα η ρεβάνς με τον ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την παραχθείσα ισχύ του ΠΑΟΚ. Η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί στο Ηράκλειο. Χωρά πολλή, πάρα πολλή κουβέντα η σοβαρότητα την οποία επέδειξε ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Τούτο επειδή δεν συνηθίζεται η ανάδειξη τέτοιας της αρετής σε τέτοιους αγώνες με δεδομένη την ουσιαστική πρόκριση.

Με λίγα λόγια; Και μόνον που ο ΠΑΟΚ έδειξε σοβαρότητα είναι σημαντικό γεγονός!. Σεβάστηκε τον κόσμο ο οποίος κόντρα στο εργάσιμο της ημέρας και τις… αντίξοες συνθήκες (ένεκα της λειτουργίας της Λαϊκής η πρόσβαση στην Τούμπα καθίσταται περιπετειώδης) βροντοφώναξε: «Παρών». Σε έναν αγώνα Κυπέλλου μάλιστα, με δεδομένη – επιμένουμε – την ουσιαστική πρόκριση…

Το γεγονός αυτό και μόνον αυτό προσδίδει στην ευρειών διαστάσεων επικράτηση του ΠΑΟΚ ξεχωριστή σημασία. Ο σεβασμός προπονητών και παικτών στον κόσμο είναι πρωτεύουσας σημασίας. Ίσως δε, αποτελεί κι έναν από τους «πυλώνες» του εντυπωσιακού «οικοδομήματος» του Πρωταθλητή και - επί τριετία σερί – Κυπελλούχου.

Δεν έκαναν αγγαρεία, με άλλα λόγια. Αντίθετα. Πάσχισαν για το καλύτερο. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ χάρηκαν κι αυτοί τον αγώνα. Έπαιξαν κι απόλαυσαν το παιγνίδι τους. Λεπτομέρειες, θα πείτε. Μετά το 0-3 στον πρώτο αγώνα, η ρεβάνς ήταν κατήφορος. Ναι, αλλά… Δεν αφέθηκαν στην κατηφόρα. Την έτρεξαν με την ψυχή τους.

Ως εκ τούτων… Δικαιούνταν το βροντερό χειροκρότημα της κερκίδας στην Τούμπα. Το δικαιούνταν όλοι καθώς όλοι συμμετείχαν στην χθεσινή παράσταση επίδειξης σοβαρότητας και σεβασμού ομάδας προς τον κόσμο.

Το βροντερό χειροκρότημα δεν ήρθε απλά, στο τέλος του αγώνα. Από την αρχή η κερκίδα ζεστάθηκε και στήριζε με θέρμη την ομάδα της. Ζεστάθηκε από το ζογκλερικό γκολ του Λάμπρου. Τον πιστεύει η κερκίδα. Δίχως τούτο να σημαίνει πως ο νεαρός πέτυχε στον στόχο του. Στόχος του δεν είναι το στήριγμα της κερκίδας. Είναι το στήριγμα της ομάδας. Έχει πολλή ανηφόρα ακόμη. Εάν κι εφ’ όσον το λέει η ψυχή του… Θα την βγάλει, πανηγυρικά. Με υπομονή και πίστη, όπως είπε κι ο Φερέιρα.

Ο κόσμος ζεστάθηκε από τα κέφια του Πέλκα. Δεν του λείπει κάτι τεχνικά. Χρόνος τού λείπει. Για να έχει συνέχεια η απόδοση του. Ο χρόνος με την παραπάνω ουσία θα αλλάξει και το παρόν και το μέλλον του. Ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ οφείλει – κυρίως στον εαυτόν του – την δικαίωση των αρετών του στο γήπεδο. Έτσι θα καταστεί πολύτιμος κι ως παίκτης για τον ΠΑΟΚ…

Μένοντας στα ταπεινά θα βρεθεί σύντομα – με πολλή δουλειά κι αυτός – τα υψηλά. Ο Μιχαηλίδης κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του Φερέιρα. Κι όσο τα μυαλά παραμένουν στεγανά; Δε θα του λείπει το πνεύμα του ανώτερου παίκτη. Εκφράζει ήδη την next generation. Δεν αρκεί. Πρέπει και να την εκπροσωπεί...

Θα θέλαμε πάντως, μία σελίδα ολόκληρη. Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι για την παράσταση σοβαρότητα ως ομάδας και σεβασμού στον κόσμο της. Κάθε παίκτης δικαιούται για χθες, εύσημα. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ όμως, πάει τελείωσε. Έτσι ή αλλιώς ήταν αγώνας εντυπώσεων. Έρχεται ο αγώνας με τον Αστέρα. Αυτός είναι – δίχως δεύτερη κουβέντα – αγώνας ουσίας!

ΥΓ : Έχει πάρει χαμπάρι η νυν Κυβέρνηση τι γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα; Και δη στη Μακεδονία; Αλωνίζουν στην ύπαιθρο οι Σκοπιανοί προπαγανδιστές. Τους άνοιξε την πόρτα η τέως (συγ)Κυβέρνηση αλλά… Το γεγονός δεν είναι άλλοθι για τη νυν! Δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.