Τι ισχύει για Ιντέγε και Φετφατζίδη: Το ban από την FIFA και η στάση του Αρη

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2020

Ρεπορτάζ: Γιώργος Στράντζαλης 

Η αποκάλυψη της σημερινής Metrosport, για τις «σειρήνες» εκατομμυρίων από τα Εμιράτα για τους Φετφατζίδη-Ιντέγε, προκάλεσε μεταξύ άλλων το εξής ερώτημα: Μπορεί αν θέλει ο Αρης να προχωρήσει σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να επωφεληθεί οικονομικά, από τη στιγμή που υπάρχει το ban από την FIFA;

Στο αν έχει δικαίωμα να πουλήσει, η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Στον Αρη υποστηρίζουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν θα μπουν σε διαδικασία αποδυνάμωσης του ρόστερ, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα όμως ότι από τη στιγμή που υπάρχει το ban λόγω… Σιστόν δεν μπορεί και να πουλήσει, όχι μόνο να αγοράσει ποδοσφαιριστές.

Πρόταση που φτάνει στα 3 εκατομμύρια

Το σίγουρο είναι ότι η πρόταση από τα Εμιράτα για τον Έλληνα εξτρέμ και τον Νιγηριανό επιθετικό είναι υπαρκτή και επιβεβαιώνεται. Ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επανήλθε με νέα βελτιωμένη και άκρως δελεαστική πρόταση, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου αμελητέο ποσό, το οποίο αν δεν είχε προκύψει το απρόοπτο με την απαγόρευση μεταγραφών θα έδινε στην Αλκμήνης τροφή για σκέψη. Σίγουρα περισσότερη απ’ ότι δίνει αυτή τη στιγμή, με τα χέρια των ιθυνόντων να είναι “δεμένα”.

Στον Αρη σκέφτονται σε πρώτη φάση το πώς θα απεμπλακούν από τον βραχνά του ban, με διακεκριμένους δικηγόρους από την Ελβετία να ασχολούνται ήδη με το σοβαρό αυτό ζήτημα που προέκυψε για την ΠΑΕ. 

Δύσκολα θα πουλήσει

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι αν δεν υπήρχε η καμπάνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι κιτρινόμαυροι μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα στο παζάρι του Ιανουαρίου ενισχύοντας το ρόστερ, τώρα θα μιλούσαμε και για διαφορετικές συνθήκες ως προς τη (νέα) δελεαστική πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ για τους Φετφατζίδη-Ιντέγε.

Στην παρουσία φάση και από τη στιγμή που ο Αρης δεν μπορεί να αγοράσει, δύσκολα θα πουλήσει κιόλας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αντιληπτό ότι αφενός θα αποδυναμώσει το ρόστερ και αφετέρου θα θέσει σε κίνδυνο τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.