ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κύπελλο μας απέδειξε πόσο απαραίτητο είναι το VAR...

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2020

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ταστσόγλου

Στη χώρα που αρέσκεται να μιλάει περισσότερο για παραφιλολογίες παρά για αγωνιστικού ύφους θεματολογία, την φετινή σεζόν ήρθε ως θείο δώρο το VAR και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι των γηπέδων, έχουν βρει ένα επιπλέον πάτημα για να πουν τα δικά τους.

Φυσιολογικά το VAR είναι ένα επιπλέον μέσο στο πλευρό του διαιτητή που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην διαφάνεια και την δίκαιη απονομή των κανονισμών. Σωστά; Σωστά.

Λειτουργεί στην εν τέλεια και η κουβέντα για την διαιτησία αποτελεί πλέον παρελθόν; Προφανώς και όχι. Αλλά δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρι.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας δεν λύσαμε όλα μας τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον τα λάθη και οι αλλοιώσεις αποτελέσματος έχουν μειωθεί σε εξαιρετικό βαθμό.

Λάθη με το VAR δεν γίνονται μόνο εδώ. Σε όλη την Ευρώπη γίνονται. Απλά εδώ είπαμε, αγαπάμε τα τρίτα ημίχρονα και την παραφιλολογία.

Και για να μην μακρηγορώ, σε αυτή την φάση των αγώνων του κυπέλλου, το οποίο κύπελλο ΔΕΝ έχει VAR, έγιναν «όργια»...

Στο Αρης-Ξάνθη είχαμε δύο γκολ οφσάιντ (Το πρώτο γκολ της Ξάνθης και το δεύτερο του Αρη), στο Ατρόμητος-Βόλος είχαμε διπλή επαφή στο πέναλτι του Βόλου (Το δέυτερο πέναλτι) και στο Παναθηναικός-ΠΑΣ Γιάννινα, ακυρώθηκε κανονικό γκολ για τους πράσινους στο 0-1 και αρκετές άλλες φάσεις που υποδείχθηκαν κακώς ως offside.

Φανταστείτε να συνέβαιναν αυτά σε κάποια αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Λογικά δεν θα το συζητούσαμε καν, μιας που όλες αυτές οι φάσεις θα είχαν διορθωθεί με την βοήθεια της τεχνολογίας και τα τελικά αποτελέσματα θα ήταν μάλλον διαφορετικά.

Ναι οκ, καταστρέφει τον ρυθμό του αγώνα και ναι οκ χαλάει ίσως την ομορφιά του αθλήματος και αφαιρεί από τους ρομαντικούς το πάθος και το λάθος που υπάρχει στον ανθρώπινο παράγοντα, ΑΛΛΑ εάν είναι να γίνονται τέτοια λάθη όπως στα χθεσινά ματς του Κυπέλλου, χίλιες φορές VAR... να μας λείπει το βύσσινο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.