Λεκάκης: «Πάρκο κατά της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2020

Πάρκο κατά της οπαδικής βίας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πέτρος Λεκάκης, στο Metropolis 95.5.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Κώστα Πετρωτό και Βασίλη Βλαχόπουλο τόνισε παράλληλα ότι στον δήμο σκέφτονται να δημιουργήσουν και βιντεάκι με τις «σημαίες» των ομάδων να μιλούν για το φαινόμενο αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια πρωτοβουλία που πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Υπήρχε μια γενικότερη κατακραυγή για την οπαδική βία. Συζητήσαμε να πάρουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες και να κάνουμε κάποιες δράσεις ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι και εμείς προς την καταπολέμηση του φαινομένου της οπαδικής βίας. Αποφασίσαμε να γίνει ένα πάρκο κατά της οπαδικής βίας στη μνήμη των οπαδών που έχουν χαθεί. Είναι και ένα συμβολικό μήνυμα ότι είμαστε απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα φτάσουμε σε σημείο να δέρνονται εκεί. Οι οπαδοί έχουν ένα κώδικα σεβασμού για τα άτομα που έχουν χαθεί. Δε θα έπρεπε να μιλάμε για τέτοια θέματα το 2020. Μια δεύτερη δράση είναι ότι θα φτιάξουμε ένα σποτάκι όπου «σημαίες» των ομάδων θα μιλούν για αυτό το θέμα. Το πάρκο είναι μια ιδέα και είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Θα είναι ένας χώρος που θα μας θυμίζει πράγματα που δεν θέλουμε να θυμόμαστε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.