Ο Άρης βρήκε τον τρόπο στα μετόπισθεν

Γιώργος Πετρίδης14 Ιανουαρίου 2020

Είναι ίσως απλοϊκό αλλά τόσο ρεαλιστικό το ποδοσφαιρικό ρητό που λέει “αν δεν μπορείς να κερδίσεις, φρόντισε τουλάχιστον να μην χάσεις”. Αυτό έκανε το Σάββατο ο Άρης στη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει βελτιώσει σημαντική την αμυντική συμπεριφορά του στις μέρες του Μίκαελ Ένινγκ.

Ο Άρης μέτρησε τρία μηδενικά παθητικά στις πρώτες 14 αγωνιστικές και είχε άλλα τρία στις τέσσερις τελευταίες με Βόλο, Παναθηναϊκό και Λάρισα. Έτσι έφτασε τα έξι μηδενικά παθητικά στις 18 αγωνιστικές “πιάνοντας” στην 4η θέση της σχετικής λίστας τη Λαμία και την ΑΕΚ πίσω από τον Ολυμπιακό (12), τον ΠΑΟΚ (8) και τον Παναθηναϊκό (7). Ο Άρης πάντως απέχει ακόμη αρκετά από την αντίστοιχη περσινή επίδοση του, όταν είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 11 από τα 30 ματς του Πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα και ως προς το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του Σαββάτο, ο Άρης εκτέλεσε δύο φορές με σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν, αφού από δύο είχε ακόμη και στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά ακόμη και στα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ περιόδου αποτελούν για τους “κιτρινόμαυρους” και τα 58 λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, αφού τόσα είχαν και στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Σάββατο ο Άρης έκανε 20 περισσότερα λάθη από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του εκτός έδρας καθώς δεν είχε ξεπεράσει τα 38 του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Άρης πάντως έκανε και 20 κλεψίματα ισοφαρίζοντας την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του, αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και στην Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.