ΠΑΟΚ: Επίθεση στο γήπεδο, άμυνα στα μεταγραφικά

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2020

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί η μεταγραφική περίοδος που διανύουμε δεν μοιάζει με όλες τις άλλες για τον ΠΑΟΚ και υπογραμμίζει τους αστερίσκους που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα κυριαρχική μέσα στο γήπεδο. Της αρέσει να έχει την κατοχή μπάλας, να κάνει αυτή παιχνίδι και όχι να περιμένει τον αντίπαλο. Ακόμη και στην κακή μέρα της, όπως ήταν στο «Κλ. Βικελίδης, δεν θα έχει δεύτερο ρόλο, αλλά θα χάσει γιατί εκείνη έκανε λάθη.

Κάπως έτσι κινείται στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη και στα μεταγραφικά. Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύει την ομάδα του. Πιθανόν θα το έκανε και αυτό τον χειμώνα με την ίδια θέρμη, αλλά το Financial Fair Play βάζει όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσει ο Δικέφαλος. Δεν είναι, όμως, μόνο το FFP που αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να διαφοροποιήσει την τακτική του. Είναι και αυτό καθαυτό το ρόστερ. Γεμάτο ακριβά συμβόλαια, ορισμένα από τα οποία δεν είναι επί της ουσίας ενεργά. Ο Στοχ αποκτήθηκε το καλοκαίρι με ετήσιες απολαβές ενός εκατομμυρίου ευρώ και πλέον αντιμετωπίζεται ως υπεράριθμος, ίσως όχι άδικα καθώς φέτος αγωνίζεται ως εξτρέμ ο κάπτεν Βιεϊρίνια και πρέπει να αξιοποιηθεί-επιτέλους-και ο Λάμπρου. Ακόμη, υπάρχει το 1,5 εκατρ. Ευρώ ετησίως του Βέρνμπλουμ που ελέω τραυματισμού δεν έχει αποσβεσθεί ούτε στο ελάχιστο. Κάπου εδώ «κολλάει» και η πολυσυζητημένη δήλωση Φερέιρα, «δεν θα ήθελα να φύγει και να έρθει κανένας τον Ιανουάριο», που έγινε στη λογική της διατήρησης των ισoρροπιών στα αποδυτήρια, αλλά ας μην μείνουμε άλλο σ' αυτή γιατί θα φανεί ότι προσπαθούμε να καλύψουμε την αλλαγή στάσης του Πορτογάλου και δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση του Μίσιτς θα επιδιώξει να καλύψει την ανάγκη να αποκτήσει ένα μπακ απ του Γιαννούλη και, υπό προϋποθέσεις, θα κινηθεί και για την απόκτηση φορ. Ωστόσο, την διαφορά στην τακτική του ΠΑΟΚ δεν θα την κάνει το... συντηρητικό στυλ στην αναζήτηση παικτών, αλλά το γεγονός ότι, σταθερά, σε όλη την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ θα παίζει άμυνα και θα προσπαθεί να αποκρούει προτάσεις για παίκτες του. Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη πολύ αισθητό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος έχει «περάσει» στην ενδεκάδα του παίκτες που κατεβάζουν τον μέσο όρο ηλικίας, παράλληλα όμως προσελκύουν και το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.

Από τον Ίνγκασον μέχρι τον Λάμπρου

Μπορεί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να θέλουν να κρατήσουν τις κρούσεις ομάδων του εξωτερικού για ποδοσφαιριστές της ομάδας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα ζούνε την ίδια διαδικασία σχεδόν καθημερινά.

Στην Τούμπα φτάνουν επίσημες και ανεπίσημες κρούσεις, ερωτήσεις, προτάσεις και βολιδοσκοπούνται οι προθέσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

-Για τον Ίνγκασον έχουν ρωτήσει τρεις ομάδες, η μία μάλιστα είναι από την Ιταλία, ενώ μία από τις άλλες δύο είναι από την Κεντρική Ευρώπη. Προς το παρόν, καμία δεν μπορεί να προσεγγίσει τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ που φθάνουν σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε το μπάι άουτ των 20 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του.

-Ο Λημνιός και ο Γιαννούλης είναι οι δύο Ελληνες διεθνείς που βρίσκονται σταθερά στο ραντάρ, κυρίως, γερμανικών, ιταλικών, τουρκικών και γαλλικών ομάδων, προς το παρόν όμως δεν έχει φτάσει πρόταση που θα μπορούσε να βάλει τον Σαββίδη και τους συνεργάτες τους σε σκέψεις. Θυμίζουμε ότι ο μεν Γιαννιούλης έχει μπάι άουτ 10 και ο Λημνιός 15 εκατ. ευρώ.

-Ο Σφιντέρσκι και ο Ακπομ, ως δύο επιθετικοί που κάνουν καλές εμφανίσεις και ενίοτε σκοράρουν (ο Πολωνός λίγο παραπάνω) αποτελούν πάντα ελκυστικές περιπτώσεις και στην Τούμπα, είναι αλήθεια ότι, περιμένουν προτάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα πουληθούν. Θα πρέπει οι προσφορές να είναι πολύ υψηλές για να δοθεί ένας από τους δύο. Ο Ακπομ έχει μικρότερη τιμή πώλησης με το μπάι άουτ να φτάνει στα 10 εκατ. ευρώ και ο Σφιντέρσκι αρκετά μεγαλύτερη, αφού άλλωστε έχει και το διπλάσιο μπάι άουτ.

-Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εσχάτως έχει προκύψει και ενδιαφέρον ομάδας για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, χωρίς όμως, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και πόσο σοβαρό είναι το θέμα.

-Ο Λάμπρου είναι πάντα ελκυστικός μετά την εξαιρετική σεζόν του πέρυσι στην Φορτούνα Σιτάρντ (στο δικό του συμβόλαιο δεν υπάρχει μπάι άουτ), όμως, ο ΠΑΟΚ επιμένει ότι θέλει να επενδύσει πάνω του αγωνιστικά και πλέον αρχίζει να συντάσσεται μαζί του και ο Φερέιρα. Γι΄αυτό και οι προτάσεις που έρχονται συνεχώς, δεν γίνονται, τουλάχιστον προς το παρόν, αποδεκτές.

- Ο Πέλκας παρότι δεν έχει προσεγγίσει τα επίπεδα της προπέρσινης εξαιρετικής σεζόν του βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων και δεν αποκλείεται να σκάσει πρόταση το επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα τον παραχωρήσει με άνεση. Το βέβαιο είναι ότι το «πληρώστε την ρήτρα των 7,5 εκατ. ευρώ ακατέβατα και πάρτε τον» που είχε ειπωθεί στους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε τον Αύγουστο του 2018, πλέον δεν υφίσταται ως απαίτηση.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να εμφανιστούν προτάσεις και για άλλους παίκτες, το σίγουρο είναι ότι οι συνεργάτες του Σαββίδη δεν θα σταματήσουν να παίζουν άμυνα σ' αυτή την μεταγραφική περίοδο και να απλώνουν συνεχώς ασπίδα γύρω από την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.