ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης ήθελε, αλλά δεν μπορούσε κόντρα στον Προμηθέα

Γιώργος Καραγιάννης28 Δεκεμβρίου 2019

Ήττα για τον Άρη στην Πάτρα από τον Προμηθέα με 95-79 για την 13η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League , η νίκη – υπέρβαση πρέπει να περιμένει.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη και δυστυχώς για τον Άρη εμφανίστηκε με το τζάμπολ. Πρώτο δεκάλεπτο 30-17 και μετά οι κίτρινοι προσπαθούσαν να μειώσουν και δεν μπορούσαν.

Η ήττα ήρθε φυσιολογικά από μια ανώτερη ομάδα με τον Καμπερίδη να δείχνει προβληματισμένος κυρίως με την αμυντική παρουσία των παικτών του.

Τρύπα η άμυνα του Άρη

Ο Άρης ήταν απογοητευτικός στο πρώτο δεκάλεπτο επιτρέποντας από την αρχή στον Προμηθέα να επιβάλει το ρυθμό του και να φτάσει πολύ εύκολα στους 30 πόντους (30-17 το σκορ στο 10’)

Οι κίτρινοι βρήκαν λύσεις μόνο από τον Μπράουν, κυρίως με τα τρίποντα αλλά ήταν φανερό πως θα έπρεπε να βελτιώσουν την άμυνά τους για να ελπίζουν στην ανατροπή του -13.

Αντέδρασε με ηγέτη τον Μπράουν

Ο Μπράουν ήταν εκπληκτικός στην επίθεση φτάνοντας τους 15 πόντους και παρότι η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους, κατάφερε να βοηθήσει τον Άρη να μειώσει στους 10 πόντους (49-39).

Ο Μόρις πέτυχε με τη σειρά του 7 πόντους αλλά οι κίτρινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα του Προμηθέα για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Ο Προμηθέας είχε περισσότερες λύσεις

Ο Άρης προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά αλλά ήταν φανερό πως ο Προμηθέας είχε περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές στο ρόστερ του.

Έτσι Μαυροκεφαλίδης και Ρόμπινσον πήραν τη σκυτάλη και αύξησαν στο τρίτο δεκάλεπτο τη διαφορά στο +13 (71-58). 

Χωρίς αγωνία το φινάλε του αγώνα

Ο Άρης δεν μπορούσε να διεκδικήσει την ανατροπή και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Ο Μόρις βελτίωσε τις… ατομικές του επιδόσεις αλλά σε χρόνο άνευ ενδιαφέροντος. Τελικό σκορ 95-79 και μία ακόμη ήττα για τους κίτρινους.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-39, 71-58, 95-79

Προμηθέας: Μπαμπ 3, Λίποβι 18, Κατσίβελης 10, Φίλερ 11, Έλις 15 , Αγραβάνης 7, Μαυροκεφαλίδης 12, Κουρουπάκης 2, Ρόμπινσον 10, Μαντζούκας 5, Μπαζίνας

Αρης: Μποχωρίδης 8, Φλιώνης, Μιλόσεβιτς 4 , Γκετσεβίτσιους 8, Ντραγκίσεβιτς 9, Φιτζπάτρικ 8, Μπράουν 17, Βλάσιος, Σιδηροηλίας, Σλαφτσάκης 6, Μόρις 19, Βουλγαρόπουλος


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.