Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, έψαλε τα... κάλαντα με πεντάρα στον Ατρόμητο!

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2019

Φοβερός ΠΑΟΚ στο τέλος του 2019. Ο Δικέφαλος συνέτριψε με 5-1 τον Ατρόμητο και επέστρεψε στην κορυφή, την οποία και απολαμβάνει μόνος, με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι ασπρόμαυροι έψαλλαν τα... κάλαντα παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ και μάλιστα δύο τερμάτων ο Ινγκασον, ο αρχηγός Βιεϊρίνια άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση, ενώ τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ προσέθεσαν και οι Σβιντέρσκι με πέναλτι και Μίσιτς. Για τον Ατρόμητο μείωσε ο Ουγκράι.

Το καθάρισε από το πρώτο μέρος

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, στα οποία δε σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Αντελίνο Βιεϊρίνια από τα 30 μέτρα. Ο Πορτογάλος σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε στον Ανδρούτσο και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μέγιερι, που καθυστέρησε να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι. Μόλις μία υποψία ευκαιρίας από τον Ανδρούτσο ήταν η μοναδική στιγμή επίσκεψης από τους Περιστεριώτες και η συνέχεια ήταν 100% ασπρόμαυρη, καθώς δεν άργησε να γίνει και το 2-0. Στο 33’ ο Μίσιτς σέντραρε, Ο Σβιντέρσκι βρήκε την μπάλα, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ίνγκασον ήρθε ως «τρέιλερ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισλανδός έκανε και το 3-0 στο 41' με γυριστή κεφαλιά μετά από φάουλ του Μίσιτς. Δείτε τα δύο γκολ του Ισλανδού.

Ανοιχτό ματς και στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το επιθετικό κρεσέντο, με τον Ατρόμητο να βρίσκει κι αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτα έγινε το 4-0 με πέναλτι του Σβιντέρσκι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Ρισβάνη στο 53'), ενώ μετά από δύο λεπτά οι Περιστεριώτες μείωσαν με απευθείας φάουλ του Ουγκράι (λάθος εκτίμηση του Ζίβκοβιτς). Το ματς είχε κι άλλες φάσεις εκατέρωθεν, με τον Δικέφαλο να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα με τον Γιόζιπ Μίσιτς με κεφαλιά του Ροντρίγκο, που είχε πάρει τη θέση του τραυματία Μάτος.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς - Μάτος (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης - Μαουρίσιο, Μίσιτς - Λημνιός (71’ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78’ Εσίτι), Πέλκας - Σφιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης (73’ Χαρίσης), Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα - Γκάλο, Ανδρούτσος (46’ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Μανούσος - Βέλλιος (46’ Ενσικουλού)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.