Πανοζάχος: «Aυτά ισχύουν με τον ΠΑΟΚ για το FFP» (aud)

Γιώργος Ηλιάδης20 Δεκεμβρίου 2019

Απολύτως ελεγχόμενη είναι από τον ΠΑΟΚ η κατάσταση για το Financial Fair Play όπως δήλωσε στο Metropolis 95.5 ο Δημήτρης Πανοζάχος.

Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πανοζάχος:

Για τη μείωση των ζημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από 20 σε 5,2 εκατομμύρια ευρώ: «Για το 2018-2019 το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε κόστος σχεδόν 43 εκατομμύρια. Οχι το λειτουργικό κόστος γιατί αν σε αυτό προσθέσουμε και άλλα πράγματα θα πάμε σχεδόν στα 48 εκατομμύρια. Στο κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος περιλαμβάνεται ότι έχει σχέση στενά με την ομάδα, δηλδή συμβόλαια, γιατρούς, φυσιοθεραπτευτές, μετακινήσεις κλπ. Οι ζημιές είναι στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ, τα 20 εκατομμύρια ήταν περσινά, δηλαδή της σεζόν 2017-2018. Τότε το αγωνιστικό τμήμα είχε 28-29 εκατομμύρια και τα έσοδα ήταν στα 15 εκατομμύρια».

Για το αν οι δανεικοί συμπεριλαμβάνονται στο κόστος: «Ο,τι έχει μείνει από το κόστος των συμβολαίων ως υποχρέωση της ΠΑΕ, ναι. Αυτό είναι ανάλογα με την περίπτωση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ δενν πληρώνει τίποτα».

Πώς αποτυπώνονται τα νούμερα στο Financial Fair Play: «Η ΠΑΕ το παρακολουθεί, φέτος ήταν ΟΚ, θα είναι και του χρόνου. Επειδή τέθηκε θέμα τι γίνεται με τα χρήματα, η ΠΑΕ έχει κάθε χρόνο ζημίες όπως όλες οι ΠΑΕ στην Ελλάδα. Ανάλογα με τα έσοδα περιορίζεται το κενό που στη συνέχεια καλύπτεται από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Από αυτές τις αυξήσεις που κάνει ο Σαββίδης, οι μετοχές των φίλων του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στις παλιότερες αυξήσεις, απέκτησαν φέτος μια μικρή θετική αξία, έστω και συμβολική».

Για το αν είναι πιθανή μια νέα αύξηση των ζημιών της ΠΑΕ επειδή δεν μπήκε και φέτος στους ομίλους του Europa League: «Αυτό δεν είναι πάντα ταυτόσημο. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις πωλήσεις των διαρκείας, τις διαφημίσεις, το ότι τώρα ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής αρα το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο στις διαφημίσεις, τα διαρκείας. Αλλά ότι επηρεάζει, αυτό είναι δεδομένο».

Για έσοδα και τα έξοδα του ΠΑΟΚ στη χρήση που έκλεισε: «Τα έσοδα ήταν 44 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα τα είπαμενωρίτερα. Αν τα προθέσετε φτάνουμε στη ζημία των 5,2 ευρώ».

Για το αν η ζημιά επηρεάζει τον ΠΑΟΚ στο να κάνει μεταγραφές: «Αν εννοείτε το Financial Fair Play, όλα είναι υπό έλεγχο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.