Το... μενού είχε και ρεκόρ καριέρας για τον Μαργαρίτη

Γιώργος Πετρίδης05 Δεκεμβρίου 2019

Πόσο πιο γεμάτο θα μπορούσε να είναι το διήμερο για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Μέσα σε όλα τα άλλα “έγραψε” και ένα ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν γιορτάσει τα 37α γενέθλια του, έκανε την 300ή εμφάνιση του με τον Δικέφαλο σε όλες τις διοργανώσεις -επίτευγμα που ανέδειξε η «Μ» και το metrosport.gr- χάρισε στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη στη Γερμανία επί της Βόννης με το καλάθι στα 11,8'' πριν το τέλος, κέρδισε μία θέση στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στο BCL και σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος στην Ευρώπη.

Ο Μαργαρίτης με τους 17 πόντους του σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 83 αγώνων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν οι 15 πόντοι που σημείωσε κόντρα στη Λιμόζ σε ματς του Eurocup της σεζόν 2014-15 και δύο φορές σε ματς του BCL της περιόδου 2016-17, στα εντός έδρας ματς με Βέντσπιλς και Λούντβιγκσμπουργκ.

Υπήρχε όμως και συνέχεια. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε για πρώτη φορά τρία τρίποντα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι αφού είχε μόλις δύο φορές από δύο. Κόντρα στην Παρτίζαν στο ματς των πλέι οφ του 2017 στο Βελιγράδι και πέρσι στο εκτός έδρας ματς με την Οπάβα.

Στατιστικά το παιχνίδι στη Βόννη, ήταν το καλύτερο των 83 που έκανε με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Αυτό μαρτυρούν οι 20 βαθμοί που είχε στο ranking, επίδοση στην οποία έφτασε και στο ματς με τη Χιμίκ Γιούζνι για το Eurocup της περιόδου 2013-14.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.