21 χρόνια στην κορυφή της Ελλάδος η Έλενα Χατζηλιάδου

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2022

Τον τίτλο της Πανελλήνιας πρωταθλήτριας κατέκτησε για ακόμη μία φορά χθές η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε στην κατηγορία γυναικών +68 κιλών στο κλειστό στάδιο Αγίων Θεοδώρων.

Ήταν 8 χρονών όταν η Έλενα Χατζηλιάδου κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Πανελλαδικό επίπεδο. Τότε άρχισε να μετράει αντίστροφα η εκπλήρωση της υπόσχεσης στον πατέρα και προπονητή της Μάξιμο Χατζηλιάδη, πως μία μέρα θα έφτανε στην κορυφή του κόσμου.

10 χρόνια μετά, ο πατέρας της θα παρακολουθούσε μπροστά στα μάτια του το όνειρο τους να γίνεται πραγματικότητα. Το 2018 στην Μαδρίτη, η Έλενα θα ήταν η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Και 21 χρόνια μετά, θα παραμένει ακόμη αήττητη στην Ελλάδα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Η Έλενα λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου έσπευσε να μοιραστεί την επιτυχία της στο προφίλ της στο instagram , θέλοντας να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που την στήριξαν στην αγωνιστική της προσπάθεια τα τελευταία χρόνια αλλά και όσους την έπεισαν να συνεχίσει και το σχολιάζει ως εξής:

«Μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, ήταν πολύ δύσκολο να βρω ένα κίνητρο ώστε να συνεχίσω να μάχομαι για το εθνόσημο μου, καθώς ένας ένας από τους χορηγούς μου άρχισαν να αποχωρούν. Ο λόγος ήταν ότι το άθλημα μου δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και άρα στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν έχω προνόμια οικονομικής βοήθειας. Ακόμα και πολλά δημοσιογραφικά site έπαψαν να αναρτούν δημοσιεύσεις για το άθλημα μου.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Νοέμβρη, έψαχνα να βρω λόγους για τους οποίους βρισκόμουν εκεί.

Οπότε πάλι έρχομαι περίπου στην ίδια κατάσταση, όπου βρισκόμουν πριν κατακτήσω το χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο.

Κάπου εδώ όμως , φαίνονται ποιοι πραγματικά είναι δίπλα σου, που με αγάπησαν πιο πολύ από ότι αγάπησαν τα μετάλλια και το κύρος των μεταλλίων. Οι άνθρωποι αυτοί αγάπησαν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα πίσω από τα μετάλλια. Αγάπησαν την Έλενα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο για εμένα και για αυτό αξίζει να συνεχίσω να αγωνίζομαι χωρίς να απευθυνθώ σε παιχνίδια reality ώστε να κερδίσω τα χρήματα και την δημοσιότητα που θα έπρεπε να έχουν ούτως ή άλλως όλοι οι αθλητές.

Ίσως αν όλοι εμείς ξεκινήσουμε να δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε αυτά πραγματικά που είναι σημαντικά και ουσιώδη, τότε ο αθλητικός κόσμος της χώρας μας θα ήταν καλύτερος. Στο δικά μας χέρια βρίσκονται όλα, αρκεί να τα κουνήσουμε».

Δείτε όλη την δημοσίευση της Έλενας στο instagram :

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.