20 χρόνια PAOK Sports Arena

Γιώργος Πετρίδης17 Μαΐου 2020

Υπάρχουν αρκετές ημερομηνίες που ξεχωρίζουν στην ιστορία του. Η 17η Μαίου όμως είναι η πιο ξεχωριστή για το PAOK Sports Arena. Πέρασαν 20 χρόνια από τη μέρα που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα, ανοίγοντας κι επίσημα τις πόρτες του για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Το metrosport.gr θυμάται εκείνη τη μέρα και καταγράφει τους αριθμούς του ΠΑΟΚ στο «παλατάκι» του σε αυτήν την 20ετία.

Ήταν 17 Μαίου 2000 όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το ποδαρικό του στο γήπεδο του. Είχαν προηγηθεί βέβαια τα «εγκαίνια» με το φάιναλ φορ του ελληνικού Κυπέλλου και αυτό της Ευρωλίγκας, ωστόσο τα δικά του εγκαίνια τα έκανε ο ΠΑΟΚ, στην συγκεκριμένη ημερομηνία και σε ένα ξεχωριστό έτσι και αλλιώς παιχνίδι. Ήταν ο δεύτερος τελικός των πλέι οφ και ο τελευταίος, μέχρι σήμερα, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Τα εισιτήρια εκείνου του αγώνα έγιναν ανάρπαστα όπως και τα σχετικά αναμνηστικά μπλουζάκια που τυπώθηκαν. Το «παλατάκι» γέμισε σε κάθε γωνιά και αν ήταν μεγαλύτερο, θα γέμιζε και πάλι. Ήταν λογικό, αφού όλος ο κόσμος της ομάδας ήθελε να ζήσει ένα ξεχωριστό γεγονός της ιστορίας της.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο «παλατάκι» πάντως δεν συνοδεύτηκε με νίκη, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν με διαφορά η κορυφαία ελληνική ομάδα, στις αρχές της κυριαρχίας του, ενώ και ο ΠΑΟΚ είχε ήδη τρυπήσει το ταβάνι του με την πρόκριση του επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά.

Ο «Δικέφαλος» ήταν ανταγωνιστικός αλλά ηττήθηκε με 62-69 έχοντας στον πάγκο του, τον Κώστα Φλεβαράκη. Σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι αγωνίστηκαν με τον ΠΑΟΚ οι: Κολντεμπέλα 4, Νικολαίδης, Μασλαρινός 2, Μπαλογιάννης 3, Περάλ 6, Μπαζάρεβιτς 8, Εντουαρντς 22, Αλεξάντερ 4, Γιαννούλης 13 ενώ στην δωδεκάδα χωρίς να αγωνιστούν, βρίσκονταν οι Αγγελίδης, Ηλιόπουλος, Παπαχρήστου και εκτός ομάδας ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Από εκείνον τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πέρασαν λοιπόν 20 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ μέτρησε 412 επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και το 67,96% αυτών είχε νικηφόρο, γι' αυτόν, αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Δικεφάλου στο PAOK Sports Arena...

Σε αυτούς τους αριθμούς δεν υπολογίζονται...

*Τα αποτελέσματα του Fiba Europe League της σεζόν 2003-2004 αφού ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε και μηδενίστηκε.
*Η νίκη επί του Πανελληνίου της περιόδου 2006-07 αφού το παιχνίδι έγινε στο Ιβανώφειο.
*Το παιχνίδι της περιόδου 2006-07 με τον Ερυθρό Αστέρα γιατί το παιχνίδι έγινε στο Ιβανώφειο.
*Το ματς Πρωταθλήματος της περιόδου 2007-08 με τον Παναθηναϊκό που έγινε επίσης στο Ιβανώφειο.
*Το ματς Κυπέλλου της περιόδου 2009-10 με την ΑΕΚ που κρίθηκε στα χαρτιά υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού η «Ένωση» δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο.


Δείτε στο photo gallery την ειδική έκδοση που ετοίμασε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για εκείνο το παιχνίδι της 17ης Μαίου 2000.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.