1307 σωματεία μπήκαν στην πλατφόρμα προεγγραφής, για το Μητρώο

Metrosport Team26 Μαΐου 2020

Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

    Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.
    Η  προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων συνδέεται και με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους, από την πανδημία του κορωνοϊού, στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μέτρα στήριξης, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά.
    Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. 

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.