13 γορίλες θετικοί στον κορωνοϊό! Κόλλησαν από εμβολιασμένο ασυμπτωματικό!

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2021

Περισσότεροι από δώδεκα γορίλες βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα και μάλιστα πιθανότατα μολύνθηκαν από έναν φύλακα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου.

Το προσωπικό ειδοποιήθηκε όταν 20 γορίλες άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, όπως ρινική καταρροή, ήπιο βήχα και απώλεια όρεξης. Δείγματα κοπράνων στάλθηκαν στο κτηνιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Georgia, δείχνοντας ότι 13 από τους γορίλες ήταν θετικοί στον κορονοϊό, ανέφερε η Atlanta Journal-Constitution.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ένα εμβολιασμένο μέλος της ομάδας φροντίδας των ζώων, το οποίο φορούσε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και ήταν ασυμπτωματικό όταν ήρθε στη δουλειά, πιθανόν να μετέφερε τον ιό.

«Οι ομάδες παρακολουθούν πολύ στενά τους πληγέντες γορίλες και ελπίζουν ότι θα έχουν πλήρη ανάρρωση», δήλωσε ο Σαμ Ριβέρα, ανώτερος διευθυντής υγείας των ζώων του Ζωολογικού Κήπου Ατλάντα.

Μερικοί από τους γορίλες λαμβάνουν μονοκλωνικά αντισώματα και το προσωπικό δίνει μεγάλη προσοχή στον Ozzie, έναν 60χρονο άντρα που πιστεύεται ότι κινδυνεύει περισσότερο από επιπλοκές του κορονοϊού.

Οι γορίλες του ζωολογικού κήπου της Ατλάντα ζουν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους σε τέσσερις ομάδες, καθιστώντας αδύνατη την απομόνωσή τους ξεχωριστά. Καθώς αναρρώνουν, θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Zoetis που δημιουργήθηκε για κτηνιατρική χρήση, ανέφερε η ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο, ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε ότι και οι οκτώ πεδινοί γορίλες του που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19 ,λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχαν αναρρώσει πλήρως.

Επίσης, ο ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνια ανέφερε ότι τον Ιούλιο δύο λεοπαρδάλεις χιονιού που κινδύνευαν είχαν κορονοϊό, αλλά ανταποκρίνονταν καλά στη θεραπεία.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.