12η Κούπα… μέσω των πλέι οφ

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Ρεπορτάζ: Καστάνης – Ζαϊρης

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση του ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά προβλήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τις απουσίες βασικότατων παικτών, το...ξεζούμισμα και την έλλειψη ενέργειας που ανέφερε δημόσια ο Λουτσέσκου, για να δικαιολογήσει την πρόσφατη ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η κατάκτηση του τροπαίου, στις 21 Μαϊου, αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Μέσω των πλέι οφ όμως. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, αντιλαμβάνονται πως για να είναι ο ΠΑΟΚ “φρέσκος” και με ενέργεια στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει και οι έμπειροι παίκτες της ομάδας (που απουσιάζουν), να έχουν την δυνατότητα να παίξουν. 

Ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο, ο Αουγκούστο ακόμη και ο Ζαμπά εφόσον προλάβει (που λογικά μπορεί να τα καταφέρει) μπορούν να δώσουν λύσεις, φρεσκάδα και κίνητρο για την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Πρέπει όμως νωρίτερα χρονικά, να ανταποκριθεί η ομάδα στα πλέι οφ. Να εξασφαλίσει μαθηματικά την δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ στο μίνι Πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον Παναθηναϊκό που έχει 12 και προηγείται σε αυτή την άτυπη βαθμολογική συγκομιδή. Όμως ο Δικέφαλος στην συνολική βαθμολογία, έχει μία διαφορά έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό, επτά από τον Άρη και οκτώ από την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει 60, ο Παναθηναϊκός έχει 54, ο Άρης 53 και η ΑΕΚ 52.

Με νίκη αύριο στα Ιωάννινα, απέναντι στον πολύ επικίνδυνο ΠΑΣ,ο Δικέφαλος μπορεί να κάνει ένα καθοριστικό βήμα. Πρέπει όμως οι παίκτες που θα επιλεγούν, να ανταποκριθούν με καθαρό μυαλό στις απαιτήσεις του αγώνα. Προέχει το ματς με τον ΠΑΣ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Κι εκεί ο ΠΑΟΚ ξεκάθαρα θέλει την νίκη και για λόγους γοήτρου.

Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ, αρχής γενομένης από τον αυριανό με αντίπαλο τον ΠΑΣ, εν συνεχεία με τον Άρη στην Τούμπα, τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ο Δικέφαλος καλείται αφενός να εξασφαλίσει και πρακτικά την δεύτερη θέση που θα τον οδηγήσει στο Κόνφερενς Λίγκ της νέας σεζόν μέσω του πρωταθλήματος. Θέλει ξεκάθαρα νίκες. Γιατί αυτές “χτίζουν” τον χαρακτήρα του νικητή μέσα στην ομάδα, προκειμένου στον τελικό της 21ης Μαϊου με νέα νίκη να φθάσει στην κατάκτηση του 12ου τροπαίου του.

Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα, οκτώ Κύπελλα, στο σύνολο 11. Θα μπορούσε να έχει άλλα τόσα και περισσότερα στην τροπαιοθήκη του από τότε που καθιερώθηκε η πρώτη εθνική κατηγορία, την σεζόν 1959-1960 (ας όψονται τα διαιτητικά ανουσιουργήματα σε βάρος του, την δεκαετία του 70 και του 80).

Και πάει με φόρα για το 12ο τρόπαιο. Με αυτό τον τρόπο θέλει να φθάσει και στα εννέα Κύπελλα συνολικά. Αυτή είναι η στόχευση και ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια στα οποία η ομάδα έχει κερδίσει πέντε τρόπαια (ένα αήττητο Πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα), μπορεί να τα αυξήσει.

Το φινάλε αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, στοχεύουν στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που έχει (φυσικά) απομείνει. Και αμέσως μετά, θα προχωρήσουν στο σχέδιο για την ομάδα που θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα την νέα σεζόν. Ήδη φέτος, χάρισαν τον τίτλο στον Ολυμπιακό, του χρόνου δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό το μεγάλο λάθος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.