12η αγωνιστική: Το ρεκόρ του Μάντζιου - Έφτασε τις 20 ήττες ο Λουτσέσκου

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2021

Η Super League ξεχώρισε τα πιο αξιοσημείωτα στατιστικά της 12ης αγωνιστικής, με τους προπονητές του Άρη και ΠΑΟΚ να σημειώνουν θετικό και αρνητικό ρεκόρ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο Άκης Μάντζιος τον «κίτρινων», με την νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» συμπλήρωσε τις 100 νίκες σε πάγκους πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 72 στη Super League, 20 στην Β' κατηγορία και 8 στην Γ'. Έχει ακόμα 76 ισοπαλίες και 114 ήττες.

Αντίθετα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου σημείωσε αρνητικό ρεκόρ για εκείνον στον πάγκο των «ασπρόμαυρων», καθώς έφτασε στις 20 ήττες στην Super League.

Επίσης, ένα ακόμη αξιοσημείωτο στατιστικό είναι το κατόρθωμα του Χοσέ Κάνιας, ο οποίος έφτασε τις 100 συμμετοχές επί ελληνικού εδάφους, σκοράροντας κιόλας, απέναντι στον ΠΑΟΚ, με το οποίο έχει τις 91 εμφανίσεις από τις 100 ενώ τις υπόλοιπες 9 με τις φανέλες του Ιωνικού.

Aναλυτικά τα στατιστικά της Super League 1 :

100... αγώνες με φανέλες ελληνικών ομάδων έφτασε ο Αλμπέρτο Χοσέ Κάνιας. Μάλιστα τις έφτασε αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ, που με τη φανέλα του είχε παίξει τους 91 αγώνες! Σκοράροντας κιόλας. Έχει άλλους εννέα με τη σημερινή του, τον Ιωνικό.

20... ήττες ως προπονητής του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Έχει εννέα στη Super League, εννέα στην Ευρώπη και δύο στο Κύπελλο.

14... γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού έφτασε ο Παπέ Αμπού Σισέ και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, από όλους τους αμυντικούς που έχουν περάσει.

10... νίκες με σκορ 3-2 συμπλήρωσε ο Ιωνικός στη μεγάλη κατηγορία. Έξι εντός έδρας, τις τρεις με ΠΑΟΚ και από μια με Ακράτητο, Καλλιθέα, ΟΦΗ. Και τέσσερις εκτός έδρας με Εργοτέλη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή και Καβάλα.

10... αγώνες εντός έδρας χωρίς νίκη έφτασε η Λαμία, ισοφαρίζοντας το αρνητικό της ρεκόρ στην κατηγορία. Το είχε κάνει και και πέρσι τέτοια εποχή.

8... είναι οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κλείσουν τον πρώτο γύρο με το απόλυτο σε συμμετοχές. Αν καταφέρουν να παίξουν ολόκληρο και το τελευταίο παιχνίδι του γύρου. Οι Λοντίγκιν, Βατσλίκ, Χουτεσιώτης, Στάνκοβιτς, Βαλεριάνος, Βράνιες, Μπράμπετς και Ντομίνγκεθ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.