Ο Ζήσης Τσέκος για οκτώ συνεχόμενα χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του μέσα στο γήπεδο, αποτελώντας σημείο αναφοράς για συμπαίκτες και φιλάθλους. Παράλληλα, για ενάμιση χρόνο ανέλαβε τον ρόλο του υπεύθυνου της ακαδημίας του συλλόγου, προσφέροντας σημαντικό έργο και σε οργανωτικό επίπεδο, με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών.
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Απόλλων Καλαμαριάς συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, γιορτάζοντας έναν αιώνα ιστορίας, αγώνων και προσφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αφορμή αυτή τη σπουδαία επέτειο, ο Ζήσης Τσέκος ανατρέχει στο παρελθόν, μιλά για τις αξίες και τις στιγμές που σημάδεψαν τον σύλλογο, αλλά και για τη φετινή ομάδα, τις φιλοδοξίες της και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη χρονιά για όλους όσοι έχουν φορέσει και τιμήσει τη φανέλα του Απόλλωνα.
Αναλυτικά επισήμανε: « Θέλω η επέτειος των 100 ετών να συνοδευτεί με την άνοδο και από κει και πέρα να βρεθεί ο Απόλλων στον φυσικό του χώρο που είναι η Α’ Εθνική».
Την έχετε δει φέτος την ομάδα; «Την είδα στο ντέρμπι με την Βέροια. Δίκαια βρίσκεται κορυφή αλλά χρειάζεται ενίσχυση καθώς όταν λείπουν παίκτες-κλειδιά χρειάζονται λύσεις από πίσω και στην προκειμένη περίπτωση η απουσία του τραυματία Πόζογλου ήταν καθοριστική. Αν δεν υπήρχε η απουσία του, η διαφορά από τον δεύτερο θα ήταν μεγαλύτερη».
Τι θυμάστε από την παρουσία σας στα χρόνια που παίζατε; «Μου έχει μείνει η συμπαράσταση φιλάθλων. Δεν ήταν πολύ μεγάλη σε αριθμό όμως ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, όπως είναι τώρα αλλά με λιγότερα άτομα. Ζήσαμε καλά χρόνια στον Απόλλωνα επί Χάρρυ Κλύνν, αλλά και με άλλους μεγάλους παράγοντες. Εύχομαι και τα νέα παιδιά να ζήσουν παρόμοιες καταστάσεις.
Κόψαμε βαθμούς από πρωταθλητές, κερδίσαμε τοπικά ντέρμπι. Θα θέλαμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα, αλλά ελπίζω να τα πετύχουν οι νεότεροι. Δεν ήμουν από εδώ, αλλά έμεινα εδώ, γιατί αγάπησα τον τόπο.
Μου προσέφερε πάρα πολλά η ομάδα ενώ έφτασα μέχρι και την Εθνική». Ο Απόλλων είχε αξιόλογους παίκτες και ο Ζήσης Τσέκος θυμάται παίκτες που επί εποχής του πήραν μεταγραφή όπως ο Μπορμπόκης (ΑΕΚ), Γ. Βλαχούδης (Αρης), Αμανατίδης-Ιωαννίδης (Ολυμπιακό), Δ. Νόλης (ΠΑΟΚ), Νεντίδης (Ολυμπιακό).
Για το αποτύπωμα που άφησε ο Χάρρυ Κλύνν είπε: « Τα χρόνια που ήταν πρόεδρος έδινε αίγλη στην ομάδα. Πηγαίναμε στην Αθήνα και μας υποδεχόταν ιδιαίτερα. Μέναμε σε καλά ξενοδοχεία και είχαμε αντιμετώπιση που δεν την είχαμε κερδίσει στο γήπεδο, αλλά λόγω του Χάρρυ Κλύνν».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube