10 εκατομμύρια σε 13 ημέρες

Γιώργος Καστάνης12 Αυγούστου 2020

Ολο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπεσίκτας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, το οποίο ορίστηκε χθες από την UEFA προκειμένου να διεξαχθεί το βράδυ της 25ης Αυγούστου, στη Τούμπα στις 21:00.

Ουσιαστικά από σήμερα και για τις επόμενες 13 ημέρες, η προσπάθεια του Φερέιρα, των παικτών, της διοίκησης, προσδιορίζεται στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας, για να ανταποκριθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό (για τα δεδομένα της εποχής) στις απαιτήσεις του αγώνα. `

Με τον στόχο, να είναι προφανής. Ο ΠΑΟΚ δεν επιδιώκει απλά να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αλλά να καρπωθεί και ένα σεβαστό ποσό που μπορεί να αγγίξει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το ποσό μπορεί να δώσει μία ανάσα στον σύλλογο, κυρίως λόγω του financial fair play. 

Ο ΠΑΟΚ θα καρπωθεί ένα σεβαστό ποσό που αγγίζει τις 480.000 ευρώ από την παρουσία του στον δεύτερο προκριματικό γύρο, εφόσον προκριθεί θα εισπράξει και άλλο ποσό για την συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό, όμως το πιο σημαντικό την παρούσα χρονική στιγμή είναι το εξής: Στο ενδεχόμενο πρόκρισης επί της Μπεσίκτας, που κακά τα ψέματα είναι απόλυτα εφικτό, εφόσον ο ΠΑΟΚ δείξει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο, η ομάδα θα εξασφαλίσει αυτομάτως την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Και εκεί θα μπορέσει να διεκδικήσει και άλλα χρήματα, είτε από το market pull, είτε από την συγκομιδη βαθμών ανά αγώνα. Και το ποσό αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ μόνο σε επίπεδο συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Παράλληλα με την εξασφάλιση της παρουσίας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κινηθεί για τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση της πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Τα λεφτά, για τα δεδομένα της εποχής του κορωνοιού, είναι πολλά, ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την οικονομική ευχέρεια της ιδιοκτησίας, πρέπει να βρει πόρους για την αυτοσυντήρησή του και η ευρωπαίκή πορεία, με την παρουσία σε ομίλους, είτε του Europa League, είτε του Champions League, αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των 13 ημερών, η ομάδα καλείται να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κυρίως να εξασφαλίσει την πρόκριση επί της Μπεσίκτας, ακόμη κι αν δεν μπορέσει να πιάσει καλά στάνταρ απόδοσης. Γιατί κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ των δύο φιλικών αναμετρήσεων, με τον Ατρόμητο και τον Βόλο, προβλημάτισε έντονα.

Από σήμερα, με την συγκέντρωση των παικτών στην Νέα Μεσημβρία, αρχίζει η μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης, εξεύρεσης λύσεων σε αγωνιστικό επίπεδο (αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ευθύνη του προπονητή και των συνεργατών του) προκειμένου ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος για την πρόκριση στο πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.