10+1 γκάφες ποδοσφαιριστών που κανείς δεν περίμενε...

Παναγιώτα Χαλκιά10 Νοεμβρίου 2020

Η Σαουθάμπτον συνέχισε την καλή της πορεία επικρατώντας με 2-0 της Νιούκαστλ και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της Premier League. Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων προήλθε από αδράνεια των αμυντικών, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Άρμστρονγκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το έργο της άμυνας δεν είναι πάντα εύκολο. Μια λάθος εκτίμηση στοιχίζει. Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε αρκετοί ήταν οι αμυντικοί που έχασαν την μπάλα, δεν υπολόγισαν σωστά και έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να παραβιάσει την εστία. Νταβίντ Λουίς, Σέρχιο Ράμος, Άντριου Ρόμπερτσον, Ραφαέλ Βαράν, Βιρτζίλ Φαν Ντάικ έδειξαν πως δεν είναι αλάνθαστοι όπως και οι Μπουφόν, Ντε Χέα και Κέπα.

Γιουβέντους - Σασουόλο 2-2

Τον Δεκέμβριο του 2019 η Σασουόλο κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς προηγήθηκε με 2-1 μέσα στην έδρα της Γιουβέντους. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η κακή απομάκρυνση του Ντε Λιχτ έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κλέψουν την μπάλα, ο Μπουφόν αντέδρασε λανθασμένα στο σουτ του Καπούτο και το 1-2 ήταν γεγονός.


Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
Το έργο της Ρεάλ Μαδρίτης για πρόκριση στους «8» του Champions League ήταν εξαρχής δύσκολο αφού χρειαζόταν μια εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βαράν, μάλιστα, φρόντισε να το κάνει δυσκολότερο αφού με δύο δικά του λάθη οι Άγγλοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.  

Συγκεκριμένα, στο 9ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός της «Βασίλισσας» δεν απομάκρυνε την μπάλα επιτρέποντας στον Γκάμπριελ Ζεσούς να την κλέψει και να δώσει έτοιμο γκολ στον Ραμίχ Στέρλινγκ. Στο 68΄ένα λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακα, έδωσε την ευκαιρία στον Γκάμπριελ Ζεσούς να πάρει την μπάλα και να τη στείλει για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Γουότφορντ - Άρσεναλ 2-2

Στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Γουότφορντ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φρόντισε να βάλει τον αντίπαλο ξανά στο παιχνίδι. Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης ο Έλληνας αμυντικός προσπάθησε να πασάρει στον άξονα, ο Ντεουλοφέου μπήκε στη μέση και άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία στρώθηκε στον Κλέβερλι που την έστειλε στα δίχτυα.

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-1
Μια σοβαρή γκάφα του Φαν Ντάικ έδωσε την ευκαιρία στην Άρσεναλ να ισοφαρίσει. Υπό την πίεση του Νέλσον, ο έμπειρος αμυντικός «πούλησε» εύκολα την μπάλα, ο Λακαζέτ που βρισκόταν εκεί, την πήρε και την έστειλε στην εστία.

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1

Στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου η Άρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ με πανέμορφο τέρμα του Λακαζέτ αλλά η άμυνα της την πρόδωσε. Ο Κολάσινατς έκανε κακή πάσα προς τον Λουίζ, ο Σον έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε για το 1-1.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Σέρχιο Ράμος έκανε δώρο ένα γκολ στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 3-0
Το πρώτο γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού ήρθε μετά από λάθος του Νταβίντ Λουίς. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, εκείνη έφτασε στον Στέρλινγκ που δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1
Στην πρώτη της ευκαιρία και κόντρα στη ροή του αγώνα η Άρσεναλ προηγήθηκε στην έδρα της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» πίεζαν ασφυκτικά αλλά οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ χάρη σε ανέλπιστο λάθος του Ρόμπερτσον, ο οποίος έκανε μια στραβοκλωτσιά και έστρωσε την μπάλα στο Λακαζέτ.

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-2
Έτοιμο γκολ στη Λίβερπουλ έδωσε ο Κέπα. Ο Βάσκος τερματοφύλακας είχε τραγική αντίδραση στην προσπάθεια να κάνει γέμισμα και ο Σάντιο Μανέ το εκμεταλλεύτηκε για να βάλει την Τσέλσι μπροστά με δύο γκολ. 

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Δυνατό παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» όπου η Έβερτον υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόλις στο 3’ της αναμέτρησης, ο Νταβίντ Ντε Χέα έκανε την… γκάφα της χρονιάς και βοήθησε τον Κάλβερτ – Λιούιν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες....

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.