Ακάθεκτη η Άρσεναλ: Συνεχίζει αήττητη και πρώτη με Τζόλη βασικό
Η Άρσεναλ του Χρήστου Τζόλη, που ήταν ξανά βασικός, παραμένει αήττητη και πρώτη. Οι κανονιέρηδες πέρασαν νικηφόρα κι από την έδρα της Σάντερλαντ με 2-0, χάρη σε μια βολίδα του Μπρούνο Γκιμαράες και το πέναλτι του Σάκα στις καθυστερήσεις, για την 4η αγωνιστική της Premier League.
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της Σάντερλαντ, αλλά η ποιότητα και η έμπνευση του Βραζιλιάνου μέσου έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους Πρωταθλητές Αγγλίας, με τον Σάκα να σφραγίζει τη νίκη της Άρσεναλ στο 90+7'.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές μεγάλες συγκινήσεις. Η Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Χρήστο Τζόλη να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να δημιουργεί μια εξαιρετική ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν η σέντρα-«ξυραφιά» που έβγαλε δεν αξιοποιήθηκε για λίγο από τον Χάβερτς.
Η Σάντερλαντ από την πλευρά της απείλησε κυρίως με τον Μπάλαρντ, ενώ στο 55ο λεπτό έχασε τη χρυσή ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ενζό Λε Φι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.
Τρία λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων, ο Μπρούνο Γκιμαράες έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από τα 25 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ρόεφς, γράφοντας το 0-1.
Στα εναπομείναντα λεπτά, οι κανονιέρηδες διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το προβάδισμά τους, με τον Αρτέτα να φρεσκάρει την ομάδα σε όλες τις γραμμέ, αντικαθιστώντας και τον Τζόλη στο 81', με τον Έζε να περνάει στη θέση του.
Το τελικό 2-0 υπέρ της Άρσεναλ στην έδρα της Σάντερλαντ, διαμόρφωσε ο Σάκα με εκτέλεση πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.
Με αυτό το διπλό, η Άρσεναλ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας το απόλυτο των νικών μετά από τέσσερις αγωνιστικές, δείχνοντας χαρακτήρα πρωταθλήτριας σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα.