Αέρας στο Παγκρήτιο ο Αστέρας

Αέρας στο Παγκρήτιο ο Αστέρας

Με ευρωπαϊκή… αύρα ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε σαν σίφουνας από το Παγκρήτιο, διαλύοντας με 4-1 του Εργοτέλη που αγνοεί ακόμα τη νίκη στο γήπεδο του και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις στα πρώτα λεπτά, όμως τα αίματα… άναψαν στο 21', όταν ο Γιαννιώτας βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσέρνι, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη τον ανέτρεψε και ο Ζαχαριάδης καταλόγισε πέναλτι. Ο Μπαράλες εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 0-1.

 

Η αντίδραση των Ηρακλειωτών, όμως, ήταν άμεση, καθώς στο 27' ο Μπογκντάνοφ εκτέλεσε φάουλ κι ο Γιοβάνοβιτς από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά ισοφάρισε.

 

Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς στο 42' χάθηκε τριπλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Κοσίτσκι να «νικά» τους Μπογκντάνοφ και Παμλίδη κι εν συνεχεία τον Γιουσούφ να αστοχεί από πλάγια αριστερά.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 48' σε αντεπίθεση ο Φερνάντες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μέγι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τσέρνι. Μάλιστα πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 1-3 με απίστευτο σουτ του Γιαννιώτα έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «Γ» του Τσέρνι.

 

Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 89' ο Φακούντο Πάρα, ο οποίος έγινε αποδέκτης της εκπληκτικής πάσας στον κενό χώρο από τον Μάσα και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Τσέρνι.

 

Οι συνθέσεις:

 

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Γιαννακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ (67' Μπαμ Μπαμ), Γκέντσογλου, Χαντί (77' Άλαν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (56' Νόσκοβιτς).

 

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Τιε Μπι (63' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Μάσα, Νίκο, Γιαννιώτας (70' Τσοκάνης), Μπαράλες (77' Πάρα).