«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα φαβορί, έχει κλείσει η ψαλίδα» (audio)
Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ηλίας Αναστασάκος και αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι (30/10, 19:30) του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης και τη μάχη του τίτλου.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τον κόσμο του, ενώ και ο Αστέρας θα είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ το παιχνίδι, όμως, και ο Αστέρας είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ, και όταν χάνει, χάνει με δυσκολία. Νομίζω, όμως, ότι επειδή ο ΠΑΟΚ θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, θα το πάρει κιόλας. Ο Αστέρας δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι και εύχομαι να είναι και καλό. Εύχομαι να νικήσει ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει κοντά στην κορυφή και να δούμε ένα πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα. Να παραμείνει διεκδικητής του τίτλου ως το τέλος και μακάρι να το πάρει κιόλας».
Για τον Πρίγιοβιτς: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς. Δεν μπορώ να τον κρίνω, έδειξε τι παίκτης είναι. Νομίζω ότι θα βοηθήσει και περιμένουμε να δούμε τα γκολ του, προκειμένου να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει στον στόχο του».
Για τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, δεν σκοράρει εκτός έδρας: «Δεν υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Είναι και θέμα ομαδικής δουλειάς το γκολ. Νομίζω ότι αν έρθει το πρώτο γκολ, θα έρθουν και τα επόμενα. Δεν νομίζω ότι χάνει την αξία του στα εκτός έδρας παιχνίδι. Νομίζω ότι δεν χρήζει σχολιασμού το ζήτημα. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Το ποιος θα πετύχει το γκολ είναι δευτερεύον. Κανείς παίκτης δεν παίζει μόνος του».
Για το αν φταίει το σύστημα του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν σκοράρει ο Πρίγιοβιτς: «Δεν θέλω να μπω σε τακτικά θέματα. Όσα ξέρει ο προπονητής, δεν τα γνωρίζει κανείς. Είναι δικό του θέμα οι προπονήσεις, το πώς καθοδηγεί την ομάδα και θα κριθεί γι’ αυτό».
Για την αναγκαιότητα νίκης του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι, γιατί ακολουθούν μετά τρία παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Θεωρητικά, το πιο εύκολο από όλα, αν και για μένα δεν είναι εύκολο, είναι το σημερινό παιχνίδι, και αν το κερδίσει αποκτά ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ».
Για τον Ατρόμητο που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος: «Έχω περάσει από τη συγκεκριμένη ομάδα, είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και η διοίκηση πληρώνει στην ώρα της. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι να το πάει μέχρι τέλους».
Για τη μάχη του τίτλου: «Σίγουρα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνουν πως είναι τα βαριά χαρτιά, όμως, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και έχει εμπειρία πρωταθλητισμού. Δεν τέλειωσε τίποτα ακόμη. Ακόμη και τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια αποδεικνύονται πως δεν είναι καθόλου εύκολα. Έχει κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες. Θέλει δουλειά από όλους. Μου αρέσει ως θεατής η εξέλιξη του πρωταθλήματος. Μακάρι να πάει ως το τέλος έτσι και να το πάρει ο ΠΑΟΚ».
Ακούστε όσα είπε ο Ηλίας Αναστασάκος στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»: