Οι 5 λόγοι της κρίσης στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Οι 5 λόγοι της  κρίσης     στην    Ατλέτικο Μαδρίτης!

 

 

Η ύφεση της Ατλέτικο έχει τις ρίζες της εν μέρει στις επιμέρους επιδόσεις ορισμένων βασικών παικτών. Ο Σαούλ έχει γίνει παθητικός και αναποτελεσματικός, ο Χουανφράν δεν είναι πλέον μια απειλή κάτω από τη δεξιά πλευρά και καθοριστικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Τιάγκο, Γκάμπι και Κόκε δεν έχουν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους, την οποία είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Κι ενώ κάποτε τα κόρνερ ήταν τόσο καλά, όσο τα γκολ, για τους ροχιμπλάνκος», τώρα δεν κυριαρχούν πλέον με τον ίδιο τρόπο στον αέρα. Οι στημένες φάσεις ήταν ένα από τα ατού των Μαδριλένων τα προηγούμενα χρόνια, από τις οποίες προέρχονταν το μεγαλύτερο ποσοστό των γκολ τους, κάτι που δε συμβαίνει φέτος. Η κακή φόρμα του Κόκε είναι το κλειδί σ΄ αυτό, καθώς από τα δικά του πόδια προέρχονταν τα καλύτερα χτυπήματα.

 

Για πολύ καιρό, η άμυνα της Ατλέτικο, θεωρούνταν από πολλούς ως η καλύτερη της Ευρώπης. Ωστόσο, φέτος, η τετράδα της οπισθοφυλακής του Σιμεόνε υποπίπτει σε λάθη με μεγάλη συχνότητα, που όμοιά της δεν είχαμε συνηθίσει. Αν ο Γκοντίν παραμένει ακόμη ένας πυλώνας στον οποίον μπορεί να στηριχθεί ο «Τσόλο», δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για τους υπολοίπους. Ο Σάβιτς πραγματοποίησε άλλη μια μέτρια εμφάνιση στο «Μαδριγάλ», ενώ ο Χιμένες είναι μια σκιά του προηγούμενου καλού του εαυτού.

 

Ο Ντιέγκο  Σιμεόνε έχει ανακατέψει την ενδεκάδα και τη διάταξη της ομάδας, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, αλλά ακόμη δεν έχει βρει λύσεις. Η επιστροφή στο σύστημα με δύο κεντρικούς χαφ, που έφερε αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με την απουσία του Κόκε από την καρδιά της μεσαίας γραμμής να στερεί από δημιουργικότητα τους «ροχιμπλάνκος». Βάλτε στην εξίσωση και τη μείωση στη διάρκεια του συμβολαίου του «Τσόλο», αλλά και τις δηλώσεις του περί Ίντερ, με το αποτέλεσμα να βγάζει κάπως μπερδεμένο τον Αργεντίνο τη φετινή σεζόν.

 

Η αποτελεσματικότητα του Γκριζμάν έχει ελαττωθεί τη φετινή σεζόν, καθώς ασχολείται περισσότερο με τη δημιουργία, παρά με το σκοράρισμα. Ο Γάλλος άσος θέλει να κάνει περισσότερα για τον εαυτό κι έχει χάσει το φονικό ένστικτο του σκόρερ, που είχε. Ο Κέβιν Γκαμεϊρό έχει πετύχει κάποια γκολ, αλλά δεν είναι ο top class επιθετικός που ήθελε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Προοριζόταν για αντικαταστάτης του Φερνάντο Τόρες στο βασικό σχήμα, αλλά ακόμη δεν έχει θυμίσει τον καλό Γκαμεϊρό, που βλέπαμε στη Σεβίλλη τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Γκαϊτάν, που επίσης δε δείχνει το ίδιο πρόσωπο που έδειχνε στην Μπενφίκα.