100 χρόνια ΕΠΟ: Τιμητική βράβευση για την ΕΠΣ Μακεδονίας
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση ενός αιώνα οργανωμένου ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η UEFA τίμησε τα 100 χρόνια της ΕΠΟ, τόσο με τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, όσο και με τη συμμετοχή του προέδρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν και των μελών της στο φεστιβάλ για παιδιά "Football for Schools", αλλά και την παρουσία τους στη βραδινή γιορτή.
Στο πλαίσια της όλης εκδήλωσης τιμήθηκαν οι ιδρύτριες ενώσεις της Ομοσπονδίας, δηλαδή των Ενώσεων Μακεδονίας, Αθηνών και Πειραιώς.
Για την ΕΠΣ Μακεδονίας τη πλακέτα πήρε ο πρόεδρός της Σάββας Δημητριάδης από τα χέρια του Αναπληρωτή Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτση.
Να αναφέρουμε ότι η ΕΠΣ Μακεδονίας και η ΕΠΣ Αθηνών ιδρύθηκαν το 1924 και η ΕΠΣ Πειραιά το 1925.
Δηλώσεις συμμετοχής στα παιδικά της ΕΠΣΜ
Οι δηλώσεις συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπττεμβρίου εφόσον έχουν πρώτα συγκεντρωθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να αναρτηθούν κατά τη διαδικασία των δηλώσεων.
Επισημαίνεται ότι για τις κατηγορίες Κ15 γυναικών και Κ12 κορασίδων (8Χ8) οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026.
Σχολή διαιτησίας
Σχολή διαιτησίας αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 20.30, στην αίθουσα διαλέξεων «Αθ.Καλόπουλος» του Σ.Δ.Π.Θ. (Πολυτεχνείου 17, β΄ είσοδος, 3ος όροφος) και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στον ίδιο χώρο, με ώρα έναρξης 20.30.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και να είναι απόφοιτοι, τουλάχιστον, τρίτης τάξης γυμνασίου ή άλλης ισότιμης κρατικής σχολής. Επίσης, θα εξεταστούν και αιτήσεις νέων διαιτητών άνω των τριάντα πέντε (35) ετών. Οι υποψήφιοι, εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις, θα λάβουν δίπλωμα διαιτησίας και θα χρησιμοποιηθούν ως διαιτητές με ευθύνη της Ε.Δ./Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μόνον στα πρωταθλήματα αρμοδιότητάς της.