Είναι προφανές πως ο ΠΑΟΚ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League έχει δύο ξεκάθαρους στόχους, στις εγχώριες διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως οι δύο εντός έδρας νίκες με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο, βοήθησαν ώστε να μην υπάρξουν περισσότεροι κλυδωνισμοί καθώς η ομάδα στο Πρωτάθλημα έχει το απόλυτο.
Είναι όμως αναγκαίο να υπάρξει βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα στο να μην δέχεται η ομάδα εύκολα γκολ από τους αντιπάλους της. Οπως συνέβη στα ματς με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο.
Δημόσια ο Φερέιρα είχε τονίσει πως βασικός του στόχος είναι η βελτίωση της γενικότερης αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως από την έναρξη της διακοπής του πρωταθλήματος και εξαιτίας της απουσίας των διεθνών παικτών, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει με όλους, όπως θα ήθελε. Αυτό, πρακτικά θα συμβεί από αύριο, όταν επιστρέψουν οι Εσίτι και Λημνιός καθώς οι υπόλοιποι θα βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Με όλους τους υγιείς και διαθέσιμους παίκτες στην διάθεσή του, ο Φερέιρα θα επιχειρήσει να δώσει περισσότερη έμφαση στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, προτάσσοντας όμως και το επιθετικό παιχνίδι, με ξεκάθαρο στόχο την νίκη. Το βασικό, αυτή την χρονική στιγμή, είναι ποια στοιχεία θα παρουσιάσει η ομάδα, με προφανή στόχο την τρίτη κατά σειρά νίκη και την βελτίωση που αποτελεί το κύριο συστατικό για να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ ακόμη πιο αποφασιστικά τα κρίσιμα ματς που ακολουθούν.
Θυμίζουμε πως η επόμενη τετράδα αγώνων, κάλλιστα χαρακτηρίζεται ως τετράδα – φωτιά. Και μέσα από την ομάδα, οι συζητήσεις κυριαρχούν για αυτά τα παιχνίδια.
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Ατρόμητο εκτός, τον Άρη εντός και αμέσως μετά την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, μακριά από την Τούμπα. Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεπεράσει με επιτυχία (με την ανάλογη συγκομιδή βαθμών) αυτή την τετράδα – φωτιά και να δείξει με έντονο τρόπο, πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις και το φετινό πρωτάθλημα.
Από την έντυπη έκδοση της Metrosport