Φερέιρα και παίκτες δουλεύουν πάνω στα λάθη

Διαβάστε σχετικά
- Θεσσαλονικιός «δαμάζει» τα κύματα του Θερμαϊκού απτόητος από το χιόνι
- Άρης: Κοντά σε συμφωνία με Σάσα για διετές συμβόλαιο
- Αλλες επτά ομάδες στο μητρώο
Τι ψάχνεις;
Πολύ μεγάλη βαρύτητα στην διόρθωση των αδυναμιών που έχουν εντοπιστεί κατά την διάρκεια των έξι πρώτων επίσημων αγώνων της ομάδας, δίνουν ο Φερέιρα (με τους συνεργάτες του) και οι παίκτες.
Ο στόχος τους είναι προφανής. Να διορθωθούν σύντομα οι αδυναμίες και να γίνει η ομάδα περισσότερο συμπαγής και αποτελεσματική.
Οι νίκες είναι αυτές που ενδιαφέρουν, παράλληλα με την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας. Και στο Πρωτάθλημα, οι δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με αντιπάλους τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο, αποτελούν μία βάση που μπορεί να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ στην πορεία.
Είναι φανερό πως όλοι μέσα στην ομάδα, αναγνωρίζουν πως υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν. Κυρίως μέσα από την δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς.
Ο Φερέιρα το είπε δημόσια σε δηλώσεις του. Πως η βελτίωση θα έρθει μέσα από την δουλειά και την προσαρμογή των παικτών στα δεδομένα που θέλει. Το μεγάλο βάρος το έριξε σε πρώτη φάση, στις επαφές που είχε με τους έμπειρους παίκτες. Αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ομάδας και με την απόδοσή τους, μπορούν να συμπαρασύρουν τους υπόλοιπους, κυρίως τους νεοφερμένους. Οι παίκτες έχουν μπροστά τους αρκετές ημέρες για να διορθώσουν τις αδυναμίες, προκειμένου στον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, να παρουσιάσουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.
Εμφαση δίνεται στην καλή λειτουργία της αμυντικής γραμμής, η οποία όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι παίκτες που παίζουν στα μετόπισθεν, αλλά και όσοι συμμετέχουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Το διήμερο ρεπό θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των παικτών και από την Δευτέρα, όλοι θα μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το ματς της τρίτης αγωνιστικής. Παράλληλα έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς για να έχει ο Πορτογάλος προπονητής μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ετοιμότητα των παικτών του.
Εν ολίγοις, όλο το βάρος αυτή την χρονική περίοδο, πέφτει στην αποτελεσματική λειτουργία της ομάδας, την βελτίωση σε τομείς που έχουν προσδιοριστεί οι αδυναμίες και σταδιακά να επιτευχθεί η ανοδική πορεία του συνόλου.
Η αλήθεια είναι πως ακόμη, αρκετοί από τους παίκτες δεν έχουν ξεπεράσει τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Παραδέχονται σε... off the record συζητήσεις τους, πως αποκλείστηκαν από μία υποδεέστερη ομάδα, κυρίως από λάθη που έγιναν και στους δύο αγώνες.
Εχουν ήδη αναλύσει τα δεδομένα, γνωρίζουν τι έπρεπε να αποφύγουν και δείχνουν θέληση να το διορθώσουν.
Από την έντυπη έκδοση της Metrosport
Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα τελεταία νέα, απευθείας στο email σας