Ο Αρης έκανε το καθήκον του για τον ίδιο αλλά και το ελληινικό ποδόσφαιρο παίρνοντας την πρόκριση σε βάρος της ΑΕ Λεμεσού.
Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Ντιγκινί, πήρε τους βαθμούς της νίκης και στέρησε μία ομάδα από την Κύπρο στη μάχη για την 15η θέση στην κατάταξη της UEFA.
Πλέον, η Κύπρος μένει με τρεις αντί για τέσσερις ομάδες, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει με τους πέντε εκπροσώπους της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σημαντική ήταν και η νίκη-πρόκριση του Ατρομήτου επί της Ντουνάισκα Στρέντα με 3-2.
Ωστόσο, παρά τις νίκες των δύο ελληνικών ομάδων στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League η Κύπρος άυξησε τη διαφορά με την Ελλάδα. Αυτό γιατί με νίκες προχώρησαν ο Απόλλων Λεμεσού και η ΑΕΚ Λάρνακας.
Ετσι πρόσθεσαν 0.500 βαθμούς στην κυπριακή συγκομιδή εναντι 0.400 της Ελλάδας αφού οι βαθμοί των νικών για την Κύπρο διαιρούνται δια του 4 ενώ για την Ελλάδα δια του 5. Πλέον η διαφορά των δύο χωρών είναι στους 1.600 βαθμούς (24.000-22.400), ήτοι οχτώ νίκες.
Θυμίζουμε πως αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει χάνει το ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League για τη σεζόν 2021/2022 και θα βγάζει τέσεερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μία στα προκριματικά του Champions League, τρεις στο νεοσύστατο Europa League 2 και καμία στο Europa League 1).