Μάχη… σωτηρίας στα Πηγάδια

Να ξεπεράσει το «σοκ» που υπέστη την περασμένη Τετάρτη στο κύπελλο και να επιστρέψει στις επιτυχίες, για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, επιθυμεί η SKODA Ξάνθη, που υποδέχεται σήμερα στα Πηγάδια την επίσης «φλεγόμενη» για βαθμούς, Λάρισα (16.45). Ένα παιχνίδι υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος, με δύο ομάδες που ξεκίνησαν με περισσότερες φιλοδοξίες, μάχονται όμως τώρα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Για τους «βυσσινί», βέβαια, τα δεδομένα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από τους σημερινούς τους αντιπάλους, εντός της ζώνης του υποβιβασμού και ήδη έχουν χαρακτηρίσει το σημερινό παιχνίδι ως… τελικό.
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο των Πηγαδίων ήταν χθες καλύτερη σε σχέση με την Τετάρτη και θα αναλόγως από τον σημερινό καιρό θα φανεί και υπό ποιες συνθήκες θα πραγματοποιηθεί το ματς.
Όσον αφορά τους Ξανθιώτες, ο Γιάννης Ματζουράκης δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σταθάκη και τον Κομεσίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Οι Στρμπα και Βάλλας συμμετείχαν κανονικά σε όλο το χθεσινό πρόγραμμα και πιθανότατα θα ξεκινήσουν και το παιχνίδι. Όσο για τους Λοντίγκιν, Μπέρτο και Γιακούμπου, θα συμμετάσχουν, όπως ανακοινώθηκε, στα ΤΕΠ.
Η αποστολή της SKODA Ξάνθης: Γκσπουρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Ζίεντσουκ, Μάριτς, Στρμπα, Τζάγκι, Φλίσκας, Παπαδημητρίου, Κιντάνα, Στίνγκα, Έλινγκτον, Ποι, Ριζογιάννης, Λουτσιάνο, Βάλλας, Μαρσελίνιο, Κωστούλας, Τζιωρτζόπουλος, Σουάνης και Μπούγκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πληρότητας που υπάρχει στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων και στο ξενοδοχείο «Le Chalet», η ομάδα αποσύρθηκε χθες σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.
Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Ματζουράκης δεν είχε αποφασίσει, αλλά ποθανότατα θα ξεκινήσει με τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια, τους Βάλλα και Κωστούλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Παπαδημητρίου δεξιά στην άμυνα και τον Τγζάγκι αριστερά, τους Στρμπα και Φλίσκα αμυντικά χαφ, με τον Στίνγκα αριστερά και τον Πόι δεξιά και τους Μπούγκα, Έλινγκτον στην επίθεση. Θέσεις διεκδικούν και οι Κιντάνα, Μαρσελίνιο, Λουτσιάνο.

Χωρίς πέντε η ΑΕΛ και… φήμες για Παπακώστα

Με πέντε σημαντικές απουσίες ταξίδεψε στα Πηγάδια η αποστολή της Λάρισας, με τον Μαρίνου Ουζουνίδη, όπως και όλους τους παίκτες φυσικά, να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Ήδη από χθες πάντως κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για ενδιαφέρον της Λάρισας για το Γιάννη Παπακώστα, σε περίπτωση που χάσει και σήμερα η ομάδα. Δεν ταξίδεψαν στην Ξάνθη οι τραυματίες Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, Βενετίδης, Βλασόπουλος και ο τιμωρημένος Ιγκλέσιας.
Οι «είκοσι» της αποστολής: Βιέρα, Σέρεμετ, Φλάβιο Πίντο, Μπουκουβάλας, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Τριποτσέρης, Μελίσσης, Ααράμπ, Κυριακίδης, Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου, Μπλάζεκ, Σκάτσελ, Τουάμα, Πούρι, Μετίν, Ζέσους και Κουζέν. Για την ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι να προτιμήσει τον Βιέρα για τα γκολπόστ, τους Βελάσκο, Νταμπίζα, Μελίσση και Κατσιαρό στην άμυνα, τους Κυριακίδη και Ραντοσάβλιεβιτς κεντρικά στα χαφ και τους Σκάτσελ και Φλάβιο στις πτέρυγες, με επιθετικό δίδυμο τους Μπλάζεκ και Κουζέν, με τον Μετίν πιθανότατα να μένει εκτός σχήματος.
* Η παράδοση στις αναμετρήσεις της Ξάνθης με τη Λάρισα είναι ισορροπημένη: Έντεκα νίκες για τους Ξανθιώτες, όσες και για τους «βυσσινί» και έξι ισοπαλίες.