ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Περιφέρεια «made in USA»

Περιφέρεια «made in USA»

Για μόλις 4η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ θα συνθέσει αμερικανική τριάδα απί το 1 έως το 3. Ποιες ήταν οι προηγούμενες και ποια τα αποτελέσματά τους

Η εικόνα του ΠΑΟΚ της νέας περιόδου έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό ξεκάθαρη αφού απομένουν τρία –συμπεριλαμβανομένου και του Χαραλαμπόπουλου- κομμάτια στο παζλ για να κλείσει. Το βέβαιο είναι πως συνθέτει μια τριάδα Αμερικανών στην περιφέρεια του, εγχείρημα που ελάχιστες φορές το επιχείρησε στην ιστορία του.

 

Κέβιν Ντίλαρντ, Λάκι Τζόουνς και ο υπό αναζήτηση συμπατριώτης του θα ηγηθούν της περιφέρειας του ΠΑΟΚ με την αρωγή των Ελλήνων του ρόστερ. Αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2009-10 όταν άρχισε τη σεζόν με τους Ουίλιαμ Έιβερ, Κρις Μονρό και Κένι Γκρέγκορι αν και ο πρώτος δεν έμεινε παρά μόνο για τους πρώτους μήνες της σεζόν. Ένα χρόνο μετά η σεζόν άρχισε και πάλι με τρεις Αμερικανούς στην περιφέρεια. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε επιλέξει τους Τζάστιν Γκρέι, Ντόνι ΜακΓκράθ και Ρόουλ Μάρσαλ. Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν στην πορεία και ήρθαν οι συμπατριώτες τους Ντάντε Στίγκερς και Ντιόντε Κρίστμας. Η τρίτη και τελευταία φορά που επιχειρήθηκε ένα τέτοιο εγχείρημα με τρεις Αμερικανούς ήταν στην εξέλιξη της σεζόν 2014-15. Είχε αρχίσει με δύο, τον Τζέικ Όντουμ και τον Μαρκ Κάρτερ όμως στην πορεία προστέθηκε ο Τζέι Αρ Μπρέμερ.

 

Τρεις Αμερικανοί σε θέσεις βασικών στην περιφέρεια υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε ρίσκο. Οι ρόλοι όμως στον σχεδιασμό του Παπαθεοδώρου είναι διακριτοί και η επιλογή του Λάκι Τζόουνς παίκτη που δεν έχει στο μυαλό του πρωτίστως το να τελειώσει φάσεις στην επίθεση, έγινε και με αυτό το σκεπτικό.

X