ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Κεραυνοί» Ριαβόγλου για Ερασιτέχνη: «Ασχετοι και επικίνδυνοι»

«Κεραυνοί» Ριαβόγλου για Ερασιτέχνη: «Ασχετοι και επικίνδυνοι»

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ μιλά για την πρόταση του Π. Θεοδωρίδη και το πλάνο Γ' εθνικής, την απόρριψη από τον Ερασιτέχνη, αλλά και τον Η. Θεοδωρίδη

Οργισμένη είναι η αντίδραση του Κώστα Ριαβόγλου για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Αγροτικό Αστέρα.

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ εξαπέλυσε «κεραυνούς», μέσω της «Μ», που επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να πάρει θέση όσον αφορά τις ραγδαίες εξελίξεις στην ομάδα του Ευόσμου.

 

Είπε πολλά. Τα λόγια του αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση και είναι αναμφίβολο ότι θα συζητηθούν.

 

 

 

«Ούτε με την ΠΑΕ, ούτε με τον Ερασιτέχνη»

 

Αρχικά υποστήριξε: «Πρωτίστως θέλω να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαι Αστέρας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Αγροτικό Αστέρα. Με ενδιαφέρει μόνο το καλό του συλλόγου. Δεν είμαι ούτε με την ΠΑΕ, ούτε με τον Ερασιτέχνη», είπε αρχικά ο Ριαβόγλου και συνέχισε.

«Βρέθηκα στην τελευταία γενική συνέλευση, γιατί ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης είναι πλέον στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Είμαστε συνεργάτες επαγγελματικά. Ωστόσο, ορισμένα λόγια μου, παρερμηνεύτηκαν από μερίδα του Τύπου… Ερμηνεύτηκαν λάθος».

 

 

«Αυτά που σκέφτονται είναι για γέλια, θα ρίξουν την ομάδα»

 

 

Ο Ριαβόγλου επιβεβαίωσε την «Μ» για την απόφαση του να ασχοληθεί εκ νέου ενεργά με τον Αγροτικό και από την άλλη αναφέρθηκε και για την απόφαση του αντιπροέδρου πλέον του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, να βγει μπροστά και να αναλάβει την ομάδα στη Γ’ εθνική. Ωστόσο, προέκυψαν εμπόδια από τον Ερασιτέχνη! Τίποτα απ’ αυτά δεν θα γίνουν τελικά, ύστερα από την απόφαση των τελευταίων ημερών. «Υπήρχε πλάνο. Κάναμε ήδη τον σχεδιασμό.

 

Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης μου είχε ζητήσει να τον βοηθήσω, λόγω του ότι δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Εχει εξάλλου την οικονομική δυνατότητα για να αναλάβει την ομάδα. Συν τοις άλλοις, είναι και από τον Εύοσμο. Είχαμε ήδη βρει χορηγούς για να «τρέξουμε» την ομάδα στη Γ’ εθνική. Ημασταν έτοιμοι. Μάλιστα, μίλησα με 8-10 παιδιά, που έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Αστέρα. Παιδιά, που περιμένουν στο ακουστικό τους, που ξέρουν την ομάδα και εμπιστεύονται εμένα. Στον Ερασιτέχνη, όμως, δεν θέλουν να προχωρήσει αυτό το πλάνο. Ετσι, σταματάω πλέον κάθε ασχολία μου με την ομάδα. Δεν θέλω πλέον να τους βλέπω. Ξενέρωσα.

 

Το σίγουρο είναι κάποιοι έφτασαν τον Αστέρα να τον κάνουν μικρό. Στην τελευταία γενική συνέλευση είχε 200 άτομα. Είχε παλαίμαχους-θρύλους, είχε παλιούς παράγοντες. Κι όμως ψήφισαν μόλις 20 άνθρωποι! Κάποιοι δεν θέλουν να αφήσουν τις καρέκλες τους. Αλλο ακαδημίες και μπαμπίνι, αλλά και τζούνιορ και άλλο Β’ και Γ’ εθνική. Αλλο λεφτά από έσοδα, που προέρχονται από τους γονείς και άλλο χορηγίες για τη Β’ και τη Γ’ εθνική. Τί να λέμε; Αυτά που σκέφτονται είναι για γέλια. Ξέρετε τι θέλουν να κάνουν; Είναι δυνατόν να πάνε στη Γ’ εθνική με παιδιά από το Γ’ τοπικό και την Κ20; Οι μισοί του χρόνου θα πέφτουν. Πρέπει να κάνεις ομάδα για πρωταθλητισμό. Θα το πληρώσει αυτό ο Αστέρας. Θα ρίξουν την ομάδα».

 

 

«Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι»

 

 

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις και εξαπέλυσε «μύδρους» για όσους, όπως είπε, πιστεύουν ότι ο Αστέρας είναι δικό τους «μαγαζί». «Λυπάμαι πολύ για την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Εχουν γίνει μικρά κλειστά λόμπι για λίγους. Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι βετεράνοι ή παράγοντες που έδωσαν και το αίμα τους για την ομάδα αυτή. Ισως φοβούνται ορισμένοι πως θα χάσουν το… μαγαζί από τα χέρια τους. Γιατί τόση πρεμούρα; Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο. Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι. Παίζουν σκάκι στην πλάτη του Αστέρα. Δεν θα επανέλθω για να ανταπαντήσω. Ηθελα να πω ορισμένα πράγματα για να μάθει ο κόσμος του Αστέρα την όλη αλήθεια. Κι αν θεωρούν κάποιοι ότι το όνομα μου έχει συνδεθεί με κάποια θέματα και δεν είμαι αρεστός, προκαλώ τον οποιονδήποτε να κατέβει σε ψηφοφορία απέναντι μου, που θα ψηφίσουν όμως όχι οι λίγοι, αλλά οι πολλοί».

 

 

«Εύχομαι να μη συμβούν τα χειρότερα»

 

 

Οσο για τον Ηλία Θεοδωρίδη; Ο Κώστας Ριαβόγλου δήλωσε: «Πιστεύω, ότι αν ήταν στη γενική συνέλευση, θα βρίσκαμε την λύση. Εβαλε λεφτά σε εποχές, που δεν ήταν πρόεδρος. Πρόσφερε πολλά στον σύλλογο. Είχε όραμα και φιλοδοξίες για την ομάδα, αλλά δυστυχώς ο παρορμητισμός του, η έλλειψη ικανών συνεργατών και λάθος ανθρώπων στον περίγυρο του, τον οδήγησε στο αποτέλεσμα, που έχουμε τώρα».

Ποιος είναι ο επίλογος; Τί θα ήθελε να στείλει ως μήνυμα για την όλη κατάσταση ο πρώην πρόεδρος; «Εύχομαι να μη συμβούν τα χειρότερα. Να πρυτανεύσει η λογική, διότι μετά από 40 και πλέον χρόνια, ίσως δούμε τον Αστέρα στις τοπικές κατηγορίες. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ο Αγροτικός Αστέρας», υποστήριξε ο Κώστας Ριαβόγλου.

 

 

Τα βήματα της εκκαθάρισης

 

 

Στο μεταξύ, σε διαδικασία εκκαθάρισης μπαίνει η ΠΑΕ. Ηδη, ο Ηλίας Θεοδωρίδης έχει δώσει εντολή στον Βαγγέλη Χατζηιωάννου και στον υπεύθυνο φοροτεχνικό να προχωρήσουν τις απαραίτητες ενέργειες. Οπως είχε μεταφερθεί στο ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 μήνες. Ποια είναι ωστόσο τα πρώτα βήματα της εκκαθάρισης;

Η εταιρία αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να εκδώσει προκήρυξη γενικής συνέλευσης των μετόχων, μέσω της οποίας θα αποφασιστεί η λύση-εκκαθάριση της ΠΑΕ και ο ορισμός εκκαθαριστών. Υπολογίζεται ότι εξέλιξη θα καταγραφεί ως τις αρχές Αυγούστου.

Στη συνέχεια, η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης στον Τύπο. Επίσης, επιβάλλεται η δημοσίευσή κάθε βήματος στο ΓΕΜΗ (απογραφή περιουσιακών στοιχείων, ισολογισμός κ.α.).

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ηλίας Θεοδωρίδης είναι κάτοχος του 89,9% των μετοχών της υπό εκκαθάριση πλέον ΠΑΕ. «Ακολουθούμε τα βήματα, που προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε πιο γρήγορα. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, που πρέπει να τηρηθούν», είναι η άποψη που εκφράστηκε από τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

X